Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 25/10/2010 ο επικεφαλής της παράταξης ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ΄΄ Σωτήρης Ντούρος παραχώρησε  συνέντευξη τύπου, στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, σχετικά με την αήθη επίθεση  που δέχεται από το τοπικό έντυπο ΄΄Νέοι Στόχοι΄΄.
Τόνισε, ότι πιστεύει στην δύναμη και την ελευθερία του τύπου και ειδικότερα στον σημαντικό του ρόλο, όταν ασκεί εποικοδομητική κριτική.
Δυστυχώς όμως στην πόλη μας, το τελευταίο διάστημα όπως τόνισε ο κ. Ντούρος χαρακτηριστικά, τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν τους ακολουθεί το συγκεκριμένο έντυπο.
Ο κος Ντούρος αναφέρθηκε σε συμφέροντατα οποία όπως φαίνεται από τις ...
πρακτικές που ακολουθούνται δεν επιθυμούν την πρόοδο του τόπου. Αυτό είναι εμφανές, καθώς η κριτική δεν γίνεται επί προγραμματικών θέσεων, αλλά για ζητήματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πόλη και την ανάπτυξη.
Ο κος Ντούρος, αναφέρθηκε στο ποσό των 7εκ. δραχμών το οποίο δημοσιεύθηκε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα  των Νέων Στόχων, ενώ την περίοδο εκείνη ο ίδιος δεν ήταν στο συμβούλιο της ΔΕΑΔΑ, σύμφωνα με την απόφαση 12 θέμα 8, της 12.1.1995.
Επιπλέον, ο κος Ντούρος ανέφερε, ότι η σχέση του με την ΕΥΠ, ήταν καθαρά με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα κτίρια της εν λόγω δημόσιας υπηρεσίας χτίζονται από Μηχανικούς και όχι από εξωτερικές εργολαβίες για ευνόητους λόγους. Συνεπώς τα δημοσιεύματα περί πρακτόρων είναι σαφώς κακοπροαίρετα και εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς και σίγουρα όχι το συμφέρον της πόλης.
Τέλος, με δεδομένο, ότι τα δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας ξεφεύγουν από τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπίπτουν σε λογικές υπονόμευσης και εμπαθών αναφορών προς όλη την παράταξη, κατατέθηκε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

3 σχόλια:

  1. aporw pou asxoli8ike me ayto to atomo! ton diavazoun 100 stin plateia kai kseroun poios einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. me ton kassavo eprepe na asxolithei poy ton plironei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κάποιος με τους Νέους Στόχους και τον ...δημοσιο-γραφικό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή