Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Θάνος Τραβασάρος για το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Ή ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ…..

Αφού δεν έχουν καταφέρει να χτυπήσουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όσον αφορά στις αρχές και τη συνέπεια της, προσπαθούν  καλοθελητές και νεροκουβαλητές να διαστρέψουν ότι μπορούν.
Κουβεντιάζουν λοιπόν στα καφενεία απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Τοπαλλιανίδης, σε πρόσφατη συνέντευξη του σε ηλεκτρονική εφημερίδα, σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, αποδίδοντας σ’ εκείνον την αμφισβήτηση για το αν είναι αυτό ή άλλο, δεδομένου ότι η πόλη βρίθει αρχαιολογικών ευρημάτων.
Γνωρίζουν καλά όλοι ότι η αμφισβήτηση είναι κουβέντα που έχει ανοίξει και έχει περάσει και στον ημερήσιο τύπο, απ’ όπου είναι η όποια ενημέρωση μας γιατί εμείς αρχαιολόγοι δεν είμαστε. Το αν είναι το αναμενόμενο θέατρο ή κάποιο άλλο ήσσονος ίσως σημασίας καθόλου δεν μειώνει κατά τη γνώμη μας την αξία και του συγκεκριμένου.
Αυτό ακριβώς ειπώθηκε και στην εν λόγω συνέντευξη. Αν υπάρχουν τα στοιχεία και έχει καταληχθεί ότι είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν, με την αρχαιολογική αξία που του αποδίδουν οι αρχαιολόγοι, τότε όλοι και τοπικά χρεώνονται την απαξίωση του και έχουν πάρει ήδη την απάντηση από την ίδια συνέντευξη στο σκέλος που λέει «ότι δεν φέρνει  κέρδος δεν προχωρά», διαλέγουν και παίρνουν.
Ωστόσο κάνει εντύπωση ο πολύς και όψιμος πόνος όποιων ασχολούνται τόσο πολύ με την Λ.Σ., γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν «παραχωθεί»  – υπάρχουν ερωτήσεις στη Βουλή και στο Δημοτικό συμβούλιο – σπουδαία ευρήματα στο Νότιο Μενίδι κατά τις εργασίες για τον προαστιακό σιδηρόδρομο ( προϊστορικό νεκροταφείο με κιβωτιόσχημους τάφους), τμήμα της Αππίας οδού αν δεν κάνουμε λάθος, αλλά και τμήμα του Αδριάνειου υδραγωγείου, από τον ίδιο τον Βασίλη Τοπαλλιανίδη και την παράταξη του και παραπέμπουμε όλους στο προ 4ετίας πρόγραμμα μας όπου υπάρχουν φωτογραφίες από το αρχαίο νεκροταφείο. Αυτά δεν ήταν άξια λόγου;; πού ήταν αυτοί που σήμερα τόσο πολύ πονάνε;; Εμείς ξέρουμε,  εκεί υπήρχε το κέρδος των μεγαλοεργολάβων και τα «σκυλιά δεμένα».
Προεκλογικά και χειμέρια τα πράγματα για τους έως σήμερα κρατούντες και τους επίδοξους υποψήφιους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τάχα ανεξάρτητους. Προκειμένου να ξανακλέψουν τη ψήφο των δημοτών και τους αρχαίους θα «ξεθάψουν» και ότι άλλο προκειμένου να μην μιλήσουν και να μην πάρουν θέση για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και που τις ασπάζονται όλοι και που θέλουν να γυρίσουν το λαό στην εποχή των σπηλαίων. Αξια κι αυτή η προσπάθεια αλλά θα πέσει στο κενό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου