Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σωτήρης Ντούρος: "Η πόλη μας έχει ιστορία και πολιτιστικό πλούτο. Μην μένει αναξιοποίητος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική παράταξη ΄΄Για την πόλη μας΄΄ την Κυριακή 17/10/2010 πραγματοποίησε περίπατο στα πολιτιστικά σημεία και αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας.

Έχοντας ως βασικό αναπτυξιακό πυλώνα στο πρόγραμμά μας για την πόλη μας τον πολιτισμό, δεν συνδέουμε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία μόνο με συγκεντρώσεις και ομιλίες.
Όπως επανειλημμένως έχει τονίσει ο επικεφαλής της παράταξης Σωτήρης Ντούρος: Η πόλη είναι πάνω από όλους. Και αυτή η πόλη έχει μια ιστορία ,έχει πολιτιστικό πλούτο που είναι ανεπίτρεπτο να τον αφήνουμε αναξιοποίητο. Διαπιστώνεται και στην πράξη, ότι οι κάτοικοι της πόλης μας δεν γνωρίζουν τον πολιτιστικό πλούτο αυτού του τόπου και εμείς πρέπει να αναστρέψουμε αυτή την πραγματικότητα θεωρώντας ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο και την ποιότητα ζωής.

Ο πολιτιστικός περίπατος ξεκίνησε από τον Θολωτό Τάφο, συνεχίστηκε στην Αρχαιολογική Συλλογή και κατόπιν στην Δημοτική Πινακοθήκη και στο Μουσείο. Στη Δημοτική Πινακοθήκη ο λαϊκός μας ζωγράφος Σπύρος Τσεβάς εξέφρασε την επιθυμία του για την ανάδειξη του πλούτου της πόλης μας, ενώ ο Αντινομάρχης κ. Φυτάς μας ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών στο Μουσείο.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Αρχαίο Θέατρο, στο Αδριάνειο Υδραγωγείο στο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και τέλος στον Τύμβο του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη.

Από την ξενάγηση, προέκυψε ξεκάθαρα, ότι η πόλη μας μπορεί να αποτελέσει περιοχή με τουριστικό ενδιαφέρον. Δε μένει παρά να εντείνουμε όλες μας τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου