Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Με επιτυχία η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης - Ομιλίες Τοπαλλιανίδη Β., Παφίλη Θ., Αγγελοπούλου Γ.


Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης παρουσία πλήθους φίλων της παράταξης.
Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό η Γιούλη Αγγελοπούλου εκ μέρους των νέων γυναικών της παράταξης. Στη συνέχεια μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης Βασίλης Τοπαλλιανίδης και τη συγκέντρωση έκλεισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
(Ομιλία Βασ. Τοπαλλιανίδη)
Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Μας προετοίμαζαν από καιρό, χρόνια τώρα, για τα χειρότερα που έρχονται κι ας λένε κάποιοι ότι "άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν"
Στο κρίσιμο σημείο, στην οικονομική πολιτική, καμία κυβέρνηση των τελευταίων 10ετιών δεν επιχείρησε - ούτε στο ελάχιστο - να εξυπηρετήσει και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως εξυπηρέτησε με παρρησία και συνέπεια τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, υπό την μορφή κινήτρων για επενδύσεις.
Ολοι οι προϋπολογισμοί των τελευταίων 10ετιών, όλες οι προσπάθειες δανεισμού του δημοσίου, αλλά και όλα τα αναπτυξιακά σχέδια των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) δεν είχαν ποτέ στο επίκεντρο τους, έστω τον μέσο εργαζόμενο και τις ανάγκες του.
Το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, με ηγέτιδες δυνάμεις την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν σε μιά διαπίστωση που έχει αναδειχθεί σε αξίωμα "η ενίσχυση των επιχειρήσεων θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την θέση των εργαζομένων". απλά διαφωνούν στο ποιους και πόσους επιχειρηματίες θα ενισχύσουν με την πολιτική τους. Μόνο που μέχρι σήμερα όσα κίνητρα, προνόμια κι αν απόκτησε ο επιχειρηματικός κόσμος, ο άλλος κόσμος εκείνος της δουλειάς εξακολουθεί να βαρυγκωμά κάτω από το βάρος των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών, βλέποντας τα εισοδήματα του διαρκώς να μειώνονται.
Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, ως βασικό εργαλείο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι η λεγόμενη "πράσινη ανάπτυξη", η πολιτική εκείνη δηλαδή που προτάσσει τις επενδύσεις σε τεχνολογίες και τομείς που είναι δήθεν περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον. Να σημειωθεί ότι αυτό είναι σλόγκαν σχεδόν όλων των κυβερνήσεων των μεγαλυτέρων οικονομιών του πλανήτη.
Άλλωστε η αυτονόμηση των οικολογικών θεμάτων και η απομόνωση, σαν αυτόνομη πολιτική πρόταση, γίνεται η εμπροσθοφυλακή του επόμενου κύματος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμφερόντων του. Η πράσινη οικονομία γίνεται πεδίο δόξης για τους παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσούς που λυμαίνονται τον παγκόσμιο παραγόμενο πλούτο.
Μεγάλοι πετρελαϊκοί όμιλοι παράγουν και προωθούν στις αγορές "βρώμικα" καύσιμα και συγχρόνως οι ίδιες ιδρύουν θυγατρικές εταιρίες που ασχολούνται με την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και άλλων δήθεν καθαρών μορφών της.
Με πρόσχημα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και ευαισθησίες παραχωρούν πακτωλό κεφαλαίων και μεγάλα προνόμια σε επιχειρήσεις για τέτοιου τύπου επενδύσεις. Στήνουν μονάδες με μηδενικό κόστος, αφού δεν βάζουν δικά τους χρήματα και μηδενικό εμπορικό ρίσκο, αφού έχουν φροντίσει οι κυβερνήσεις (κατά τα άλλα υπεύθυνες και φιλολαϊκές) να επιδοτηθούν με δημόσια κεφάλαια. Είναι επίσης γνωστό ότι για την λειτουργία τους( π.χ. φωτοβολταϊκές μονάδες) απαιτείται ελάχιστο προσωπικό κι αυτό φτηνό κι ανυπεράσπιστο από την "εθνική" νομοθεσία. Γι αυτό φρόντισαν Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και φιλελεύθεροι να προχωρήσουν στην κατάργηση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων απέμειναν στους εργαζόμενους.
Να γιατί οι πατριώτες της κυβέρνησης που σκέπτονται τον 'Έλληνα πολίτη δήθεν, προσπαθούν για έργα σε ενέργεια, υποδομές στην ευρυζωνικότητα και τις μεταφορές και την ίδια στιγμή ούτε λέξη για παραγωγικές επενδύσεις, με στήριξη της εγχώριας παραγωγής προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας, χωρίς εξαρτήσεις από τις εισαγωγές και με φτηνότερο κόστος.
Η δήθεν "εθνική ανάγκη" για αποκλιμάκωση του ελλείμματος και περιορισμό του δημοσίου χρέους, φέρνει μαύρα μαντάτα για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Τα ευχολόγια μπροστά στις εκλογές υπέρ των εργαζόμενων και τα "ξόρκια" για το μνημόνιο που εξασφαλίζει τους δανειστές και εξαθλιώνει το λαό, δίνουν και παίρνουν, την ίδια ώρα που το χτύπημα σε όλα τα επίπεδα των δικαιωμάτων του λαού γίνεται βιομηχανία.
Συρρικνώνουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κυνηγάνε τη ζωή μας και παίρνουν πίσω ότι κερδήθηκε με αγώνες και αίμα. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑς.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο διεξάγονται και οι επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που από μόνες τους παίρνουν ένα γενικό πολιτικό χαρακτήρα και δεν περιορίζονται στα "στενά" τοπικά θέματα και ζητήματα. Γιατί από το αποτέλεσμα τους κρίνεται και η θέση του Λαϊκού κινήματος και των δικαιωμάτων του λαού μας είτε κατοικεί στις Αχαρνές, είτε στον Έβρο, είτε στην Κρήτη, είτε, είτε...
Τους δώσαμε στις βουλευτικές εκλογές το δικαίωμα να ορίσουν το νομικό πλαίσιο όπως το σχέδιο "Καλλικράτης". Τώρα έχουμε την δυνατότητα, όσο ακόμη επιτρέπουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Και ειλικρινά φαίνεται ότι η αισιοδοξία του Λαϊκού κινήματος περπατάει με γοργά βήματα ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ. Μήπως ο λαός τώρα διορθώσει την ψήφο του και τιμωρήσει αυτούς και τους αντίστοιχους υποψήφιους τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Τρέμουν στο ενδεχόμενο να σηκωθεί κύμα αντίστασης τέτοιο που θα βάλει φρένο στις ορέξεις τους. Το μεγάλο φαγοπότι σε βάρος του λαού μπορούμε να το ακυρώσουμε.

Φίλες και φίλοι,
Οι ανάγκη των καιρών γέννησε τις Λαϊκές Συσπειρώσεις όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στο δικό μας Δήμο. Ο ιστορικός κύκλος της ΠΑΣΥΜ και της Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Θρακομακεδόνων έκλεισε, ανοίγοντας όμως ένα καινούργιο κύκλο αγώνων και δράσης.
Μπροστάρηδες, μάχιμοι, υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων, συγκρουστήκαμε με όλες τις δυνάμεις που χρόνια τώρα κατάντησαν τον τόπο και τους κατοίκους στο σημερινό χάλι.

Αγαπητοί φίλοι,
Η ΤΑ παίρνει πιά άλλη μορφή και γίνεται διοίκηση που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα ενός κλειστού, ισχυρού επιχειρηματικού λόμπυ που είναι έτοιμο για άλλη μιά φορά, όπως και μέχρι σήμερα, αλλά και με νέα στηρίγματα να εκμεταλλευτεί όλες τις πηγές κέρδους, όπως τους εξασφαλίζει ο "Καλλικράτης". Παιδεία, υγεία, πρόνοια, υποδομές, δίνονται βορά και την ίδια στιγμή θα τα στερούν από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που τη βλέπουν σαν πελάτες και φτηνό, χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ.
Κρίση αξιών, παιδείας, πολιτισμού. Ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο.
Χρειάζονται όμως και αυτούς , που θα προστατέψουν αυτήν την πολιτική, ως ανάχωμα στην λαϊκή αγανάκτηση και θα σταθούν τροχοπέδη στις αγωνιστική διεκδίκηση που θα προβάλλει όλο και περισσότερο ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.
Δεν θέλουν εκλεγμένους που θα βάζουν φραγμούς στα ληστρικά σχέδια τους. Θέλουν Δημοτικές αρχές που έδειξαν έως και σήμερα ότι αποδέχονται πλήρως τις ίδιες πολιτικές με διάφορες ασήμαντες ίσως αποχρώσεις.
Βλέπουν και ξέρουν ότι οι πολιτικές τους είναι τόσο εχθρικές προς τον λαό στο σύνολο του, που ετοιμάζουν με πολλή προσοχή την εκλογική αναμέτρηση. Αξιοποιούν το αρνητικό λαϊκό αίσθημα γι αυτούς και την πολιτική τους με την ιδέα της αποχής σαν δήθεν στάση άρνησης προς όλους, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα.
Αξιοποιούν αντάρτες, δήθεν ακομμάτιστους, που χρόνια τώρα συμβιβάστηκαν με τις κυβερνήσεις και τ' αποτελέσματα είναι ορατά γύρω μας.
Διαφοροποιούνται δήθεν στα ασήμαντα, αλλά ταυτίζονται άριστα στα κυρίαρχα και βασικά. Γίνονται μ' αυτόν τον τρόπο συλλέκτες δυσαρεστημένων ψηφοφόρων που μπορεί να εκφράσουν την αγανάκτηση στον επίσημο υποψήφιο, αλλά δεν θα φύγουν από τα στενά πολιτικά πλαίσια, δίνοντας για άλλη μιά φορά παράταση σ' αυτήν την πολιτική.
Ρίχνουν στην εκλογική μάχη τους επίσημους με χρίσμα, δημιουργώντας μια συναισθηματική πίεση, ώστε να συγκρατήσουν δυνάμεις και την επόμενη των εκλογών θα στραφούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση προς όλους, ανεξάρτητα από τι δουλειά κάνουν, ποιο κόμμα υποστήριξαν ή αν ακόμα - ακόμα απείχαν σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.
Απλώνουν ένα δίχτυ προστασίας γύρω τους, αλλά το κάνουν συγχρόνως θηλιά στο λαιμό του καθενός από εμάς.
Γι αυτό βλέπετε ένα πακτωλό χρημάτων να ρέει γύρω σας ως προβολή και διαφήμιση και την ίδια ώρα παρατάξεις όπως οι λαϊκές συσπειρώσεις, να διώκονται γιατί δήθεν κινούν παράνομο χρήμα, που είναι το μικρό υστέρημα του καθενός που θέλει να συνεισφέρει από το πενιχρό εισόδημα του, γιατί γνωρίζει και πού πάνε τα λεφτά του, αλλά και την ανάγκη να ενισχύσει και να ενώσει τη δική του φωνή μαζί με όλους εμάς, με όλους εσάς.
Ούτε τα ελλείμματα, ούτε το χρέος δημιουργήθηκαν από τις σπατάλες ή τις δήθεν υπερβολικές απαιτήσεις των απλών εργατών, υπαλλήλων και συνταξιούχων. Τα μεγάλα ελλείμματα δημιουργήθηκαν με τις πιό «νόμιμες» παρανομίες των ΜΠΛΕ και πράσινων κυβερνήσεων.

Φίλες και φίλοι,
Μας θέλουν υγιείς μέχρι εκεί που μπορούμε μόνοι μας να επιβιώσουμε, μας θέλουν αποστειρωμένους, μας θέλουν να τους χειροκροτάμε και να τους δουλεύουμε.
Σ’ αυτήν την λυκοσυμμαχία, με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζεται πρέπει να πούμε όχι. Ξέρουμε όλοι ότι η επόμενη μέρα θα δώσει αέρα στα πανιά τους για να μας πάρουν ότι έχει απομείνει και τα δύσκολα θα είναι μπροστά.
Υπάρχει λύση; Υπάρχει!! Είναι η δύναμη όλων μας, είναι η γνήσια λαϊκή δύναμη των συσπειρώσεων. Ας το κάνουμε τολμηρά το βήμα.

Φίλοι και φίλες, νέοι και νέες,
Όλοι γνωριζόμαστε. Όλοι ξέρουμε. Όσοι ζούμε σ΄ αυτή τη πόλη βλέπουμε με θλίψη γύρω μας ότι, πίσω από τα ιλουστρασιόν εκλογικά προγράμματα και τις πολυδάπανες διαφημίσεις, κρύβεται η πραγματικότητα και η αλήθεια.
Έχουμε δημοτικές αρχές που επάξια φέρνουν τον τίτλο του Διαχειριστή, αλλά ούτε και σ΄ αυτό στάθηκαν ικανοί. Περηφανεύονται για έργα, την ίδια στιγμή που ξέρουν ότι κανένας από τους μέχρι σήμερα δημάρχους , δεν έφτιαξαν ολοκληρωμένα έργα υποδομής. Ξέρουν ότι υλοποιούν όλοι τους μόνο το 25 με 27% του Τεχνικού προγράμματος τους και αυτό μόνο από ίδια έσοδα.
Γνωρίζουν ότι όποια έργα γίνονται όλο και λιγότερο επιχορηγούνται από τον Κρατικό προϋπολογισμό και με τον Καλλικράτη θα μειωθούν σχεδόν στο ελάχιστο. Την ίδια στιγμή αφαιρούν χρήματα από την καθαριότητα ας πούμε, γι αυτό κάθε χώρος γύρω από κάδο γίνεται μια μικρή χωματερή.
Δέχτηκαν όλες τις αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους – που σημειωτέον εισπράχτηκαν από το κράτος μέσω της φορολογίας του λαού -, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση ούτε τους παιδικούς σταθμούς να λειτουργήσουν όπως πρέπει, παίρνοντας όλα τα παιδιά της πόλης, αλλά κατέφυγαν σε επιπλέον επιβαρύνσεις όπως ,

1)τροφεία, αλλά και λίστες απαραίτητων αντικειμένων που έπρεπε να αγοράσουν οι γονείς
2) η λειτουργία τους γίνεται με μειωμένο προσωπικό, και πολλές φορές μη ειδικό
3)Να τους χρησιμοποιούν ρουσφετολογικά προς άγρα ψήφων, πατώντας αδίστακτα πάνω στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας

4)Να αποκλείουν «νόμιμα» παιδιά που δεν θα έχουν την τύχη των άλλων παιδιών.
Ετσι θα πορευτούν με τον «Καλλικράτη» για τα σχολεία που σύντομα θα διαιρούνται σε πρώτης, δεύτερης, τρίτης κατηγορίας, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών των μαθητών, όπως σχεδιάζουν και την εκχώρηση τους σε χορηγούς.
Το ίδιο ετοιμάζουν και στον τομέα της υγείας που ξέρουν ότι δίνεται βορά στα νύχια των επιχειρηματιών και θα μας στέλνουν έτοιμους πελάτες στις ασφαλιστικές εταιρίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Μήπως όμως στάθηκαν με σεβασμό στα άλλα προβλήματα της πόλης ή ενίσχυσαν την πόλη απέναντι στα δήθεν καιρικά φαινόμενα;; Εφτιαξαν ή διεκδίκησαν έργα απορροής όμβριων, ακαθάρτων, έργα οδοποιίας;; Μήπως στόλισαν γειτονιές με πάρκα και παιδικές χαρές, με αθλητικούς χώρους, ώστε τα μικρά και νέα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλείς και σίγουρους χώρους και να βρίσκουν δημιουργική απασχόληση για να μην γίνονται εύκολη λεία, με συνέπειες την αύξηση της αμάθειας, της απείθειας, της παραβατικότητας;;
Μήπως φρόντισαν τον σχεδιασμό του χτισίματος μιάς ανθρώπινης πόλης;; το αντίθετο λειτούργησαν σαν μηχανισμός εξυπηρέτησης μεγαλοεργολάβων, που τσιμεντοποίησαν χωρίς αισθητική και ευαισθησία για το περιβάλλον όλους τους ελεύθερους χώρους.
Μήπως στάθηκαν να υπερασπιστούν τη λαϊκή οικογένεια στην προσπάθεια εξασφάλισης στέγης;; και θα έρθουν τώρα να μετρήσουν όχι την ασυδοσία των εργολάβων, αλλά το αυθαίρετο του κάθε μεροκαματιάρη, οικογενειάρχη - επιβάλλοντας άλλη μια φορά δυσβάσταχτα πρόστιμα – αυτοί οι φοροεισπράκτορες, που ποτέ δεν είδαν και δεν άκουσαν για τα αυθαίρετα σε περιοχές που κανείς δεν θα έχτιζε βίλες και παλάτια.
Μήπως στάθηκαν στο πλευρό του άνεργου;; το αντίθετο προώθησαν τα «μαγαζιά» εύρεσης φτηνών – απελπισμένων εργατών.
Μήπως τους απασχόλησε ή θα τους απασχολήσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας αυτούς που με πρόσχημα την εξυγίανση, πέταξαν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, πανηγυρίζοντας μάλιστα ότι μονιμοποίησαν μέρος των εργαζόμενων, συρρικνώνοντας όμως το προσωπικό κάτω από τις ανάγκες, καθιερώνοντας συγχρόνως ένα αυταρχικό κλίμα εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους, δήθεν για το καλό του συνόλου της πόλης;;
Δεν είναι αυτοί που στέλνουν τους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους να δανείζονται από τις τράπεζες, με όποιες συνέπειες;; Μέχρι και σε απεργία πείνας ανάγκασαν απελπισμένους ανθρώπους, που παρέμεναν επί μήνες απλήρωτοι, με τις τράπεζες να απειλούν την κατάσχεση των σπιτιών τους.
Μήπως στάθηκαν δίπλα στο επαγγελματία και τον βιοτέχνη με έργα υποδομής και ενίσχυσης;;;
Μήπως πολέμησαν την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, που το μόνο που έκαναν ήταν να εκτρέψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ακίνδυνους γι αυτούς δρόμους;;
Μήπως φρόντισαν για το κυκλοφοριακό;; μια απλή μετακίνηση στη πόλη, γίνεται Γολγοθάς
Μήπως στήριξαν αθλητικές ερασιτεχνικές δραστηριότητες, που θα προάγουν την ευγενή άμιλλα και όλα τα πανανθρώπινα ιδανικά;;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ.
Αλίμονο, θεοποιούν την ιδιωτική πρωτοβουλία, όχι την κάθε ιδιωτική, αλλά κυρίως την μεγάλη, την υπόγεια, αυτή που θα τρώει τον πλούτο του Δήμου.
Μήπως θα προστατέψουν τον φυσικό πλούτο;; Όταν ξεπουλούν λιμάνια, οδικές αρτηρίες, ελεύθερους χώρους, γιατί να μην πουλήσουν την Πάρνηθα;;
Είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική πιο γρήγορα, πιο βάρβαρα αν εξασφαλίσουν την λαϊκή εντολή.

Φίλοι και φίλες,

Τα μέχρι σήμερα μηνύματα από τον κόσμο δείχνουν ότι, οι πιο πολλοί ξέρουν κι έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους. Κρίνουν πολιτικές και πρόσωπα, κρίνουν πράξεις και θέσεις, κρίνουν συνέπεια και συνέχεια. Εμείς δεν μιλάμε απλά για εκλογικό πρόγραμμα και μόνο, που μένει στα χαρτιά όταν λείπει η πολιτική θέση. ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ..
Την στιγμή που κυβερνητικοί και μη αξιωματούχοι, ανεξάρτητοι ή δεσμευμένοι, δηλώνουν την αξίωση να υπερψηφιστούν οι παρατάξεις που υπερασπίζονται τον «Καλλικράτη» και ότι αυτό θα είναι μήνυμα νίκης (Ραγκούσης , Κυριακή 17/10), εμείς τους στέλνουμε τα χαιρετίσματα και τους λέμε: δεν θα σας δώσουμε έδαφος να μας στύψετε όπως ετοιμάζεστε.
Τα ψηφοδέλτια των Λαϊκών Συσπειρώσεων γίνονται πόλος έλξης των τίμιων εκείνων ανθρώπων, που θέλουν να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο γι αυτούς και τα παιδιά τους και ξέρουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά μόνο κερδίζεται.
Δεν μένουμε στο περιθώριο ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι τίποτα δεν μπορεί ν΄’ αλλάξει, ότι όπως έγιναν τα πράγματα θα κάνουμε δήθεν μια προσπάθεια αρχικά διάσωσης και μετά βλέπουμε τι θα γίνει.
Ξέρουμε καλύτερα από αυτούς πιο είναι το συμφέρον μας, ποιες είναι οι δυνατότητες μας και τι είμαστε ικανοί να κάνουμε ως λαός.
Πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τις αγκυλώσεις του χθες όλοι εμείς, εσείς, που τίμια και με αξιοπρέπεια περπατάμε στη ζωή μας. Ας γυρίσουμε τη πλάτη αποφασιστικά και με πάθος σ’ αυτούς που με τον άλφα ή βήτα τρόπο νιώθουν ότι στηρίζοντας αυτές τις πολιτικές έχουν κάποιο ιδιαίτερο όφελος ή είχαν μέχρι τώρα και νομίζουν ότι θα το έχουν στο διηνεκές
Ας πετάξουμε από πάνω μας ότι μας αποδυναμώνει σ΄αυτήν την μάχη, που μπορεί να κρίνει τον πόλεμο. Ας νιώθουν ενοχές αυτοί που σήμερα προσπαθούν να αμβλύνουν τις ευθύνες τους, μεταφέροντας τις προς όλους υπεύθυνους και μη.
Ας κωφεύσουμε στον γενικευμένο πρωτόγνωρο αντικομμουνισμό που προβάλλουν σαν πρόσχημα για να αφοπλίσουν τις λαϊκές δυνάμεις. Τα συντηρητικά αντανακλαστικά μας ας μην γίνουν εργαλεία που θα εμποδίσουν το λαό μας να κάνει το μεγάλο βήμα μιάς νέας κοινωνίας πιο ανθρώπινης με αξιοπρέπεια και σεβασμό.
Στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα και μέσα σ’ αυτόν τον χαμό προσπαθούν να ρίξουν λάσπη και σ’ εμάς.
Nα μην αυταπατώνται αυτοί που ρίχνουν λάσπη ότι μπορεί να μας αγγίξει. Είναι γελασμένοι γιατί οι Μενιδιάτες ξέρουν το ήθος των κομμουνιστών, γιατί ο λαός μας γνωρίζει τους γκεμπελίσκους του ΠΑΣΟΚ, που αφού καταλασπώθηκαν μεταξύ τους λούζοντας ο ένας τον άλλο με τα άπλυτα τους, προσπαθούν να κόψουν την ορμή της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Πέρα από το μαύρισμα τους στην κάλπη, τους αξίζει η απαξίωση και η περιφρόνηση.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που θα μας ψηφίσουν κι αυτούς που δεν θα μας ψηφίσουν: να απομονώσουν και τους 3 υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Ξέρουμε ότι οι ψηφοφόροι του είναι μεροκαματιάρηδες, τίμιοι άνθρωποι που δέχονται αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Το συμφέρον τους είναι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Ας ενώσουμε τις προθέσεις μας, τις ιδέες, τις αντιλήψεις μας, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Αν κοιτάξουμε μέσα μας, γύρω μας, θα δούμε ότι αξίζει όσο τίποτα να κάνουμε μια προσπάθεια κι εμείς.
Να δυναμώσουμε την πεποίθηση ότι ξέρουμε καλύτερα τι συμφέρει σ’ εμάς τους πολλούς. Ας δείξουμε ότι η ανοχή και η υπομονή εξαντλήθηκε. Ας μην μείνουμε όπως κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας στην ψευδαίσθηση ότι μπορούν έστω κάτι να διασώσουν.
Αυτοί μας θέλουν υποτελείς, να κατευθύνουν το μυαλό, τη ψυχή και την καρδιά μας. Θα γίνουν νέες σειρήνες για να μας αποτρέψουν.

Εμείς ως λαός ξέρουμε ότι μπορούμε να μπούμε μπροστά. Ας κερδίσουμε αυτή τη μάχη και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη το σύνθημα μας Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΡΑΣΗ
Οι λαϊκές δυνάμεις να επανακτήσουμε τα χαμένα δικαιώματα μας.
Στη λαίλαπα της πιο αντιλαϊκής πολιτικής, να αντιδράσουμε με σθένος.
Να τους δείξουμε ότι δεν πουλιούνται όλα.
Έτσι απλά, έτσι λαϊκά, έτσι μαζικά
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

(Απόσπασμα ομιλίας Θαν. Παφίλη)
«Ξεπεράστε το φόβο, την ηττοπάθεια και κάντε τους να φοβηθούν να πάρουν νέα μέτρα! Για να μην περάσει η μοιρολατρία. Για να σηκώσει ο λαός κεφάλι». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το βράδυ ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.«Μόνο ένα μεγάλο ποσοστό της "Λαϊκής Συσπείρωσης"», σημείωσε, «θα καταγράψει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αγανάκτηση, το θυμό, τη δυσαρέσκεια, την αντίθεση των λαϊκών στρωμάτων στη βάρβαρη πολιτική». Και συνέχισε: «Σκεφτείτε καλά πηγαίνοντας στην κάλπη. Ο καθένας έχει ατομική ευθύνη: Θέλει άλλον ένα κυβερνητικό υπάλληλο περιφερειάρχη ή δήμαρχο ή συμμάχους ισχυρούς που θα παλέψουν για τα συμφέροντά του;». «Αυτή την ώρα», είπε, «ο λαός πρέπει να δείξει τη δύναμή του και όχι να την ξοδέψει σε ψηφοδέλτια - ναυαγοσώστες της χρεοκοπίας του καπιταλιστικού συστήματος».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε πως πρέπει να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα που θα προσπερνά εκείνους που λειτουργούν ως εμπόδιο για να μη φτάσει ο λαός στο πραγματικό πολιτικό πρόβλημα. «Αναρωτηθείτε και σκεφτείτε: Πως όλα αυτά τα χρόνια εκείνοι που εμφανίζονται στις εκλογές ως διαφοροποιημένοι μπαινοβγαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, συναλλάσσονται με χώρους "δεξιά" κι "αριστερά", πάντα με ένα στόχο. Να συντηρήσουν την αυταπάτη στο λαό πως μπορεί να τους συνετίσει».

(Ομιλία Γιούλης Αγγελοπούλου)
Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή συγκέντρωση, στη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μπροστά στην εκλογική μάχη της 7ης Νοέμβρη, η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει πλατύ κάλεσμα συστράτευσης στους ανθρώπους του μόχθου, τους νέους και τις νέες της ημιαπασχόλησης, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας να δώσουν δυναμική απάντηση με τη ψήφο τους. Να μην ανεχτούν το μαύρο παρόν και μέλλον που σχεδίασαν γι΄ αυτούς η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, το ΔΝΤ. Να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που τους καλούν σε συναίνεση. Δεν συναινούμε στη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν θα αφήσουμε να γίνει η ψήφος μας άλλοθι. Το πράσινο φως για να συνεχίσουν με νέα αντιλαϊκά μέτρα και μετά τις εκλογές. Δεν συναινούμε, γιατί δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, με αυτούς που μας στερούν την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδία-υγεία. Με ψηλά το κεφάλι, συστρατευόμαστε με την Λαϊκή Συσπείρωση, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Δεν μας πείθουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ αλλά και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο Δήμου, που φόρεσαν ξαφνικά τη μάσκα του ανεξάρτητου, προκειμένου να κρύψουν την συνενοχή τους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι εκλογές αυτές δεν είναι μόνο αυτοδιοικητικές, ούτε κρίνεται πόσο ικανός είναι ο κάθε υποψήφιος . Κρίνεται η στάση του καθενός απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Με ποιο μέρος είναι, των μονοπωλίων ή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Σπείρωσης μπορεί να δώσει ώθηση στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης υπέρ των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για να βρούμε σίγουρους, δοκιμασμένους αγωνιστές στο πλευρό μας, στους αγώνες που έρχονται. Μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας –να διορθώσουμε την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές. Στηρίζουμε για υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον Θανάση Παφίλη, για υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Τοπαλλιανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου