Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Έγγραφο-διαμαρτυρία: Τα παιδιά μας δεν είναι playmobil. Καταγγελίες και βαριές οι ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής

Έγγραφο-Διαμαρτυρία




Των εργαζομένων παιδαγωγών στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αχαρνών

Προς: Την Πρόεδρο & τα μέλη του Δ.Σ.
Κοιν.: 1) Δήμαρχο Αχαρνών
           2) Αντι/ρχο Κοιν/κής Πολιτικής
           3) Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά την γνωστοποίηση των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ορισμένου Χρόνου (8μηνών) για συμμετοχή τους σε Επίσχεση Εργασίας Αρχόμενης από τις 4/11/2010 ημέρα Πέμπτη, προβαίνουμε σε έντονη διαμαρτυρία μετά την προφορική εντολή της Προέδρου κ. Χαριτίδη να λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί κανονικά, δεδομένης της σοβαρής έλλειψης προσωπικού που δημιουργείται με την ως άνω επίσχεση.
Κατόπιν τούτου, καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., να αναλάβουν την εύθηνη που έχουν απέναντι στους δημότες και την ασφαλή διαμονή των παιδιών τους στους Παιδικούς σταθμούς του δήμου μας.
Επίσης, να ενημερωθούν οι γονείς για την πλημμελή λειτουργία του Νομικού Προσώπου που αφορά όχι μόνο την έλλειψη προσωπικού, αλλά και την προμήθεια ειδών διατροφής και καθαριότητας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

----
ΣΗΜΕΡΑ βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νέα πρόσωπα στις τάξεις που θα είχαν την ευθύνη φύλαξης των παιδιών μας. Οι ειδικότητες τους, κλητήρες, υπάλληλοι γραφείου, καθαρίστριες.
Δεν υποτιμώ τις ειδικότητες και την εργασία των ατόμων αυτών αλλά και Πυρηνικός Φυσικός να είναι κάποιος, όταν το παιδί των 3-5 ετών αλλάζει πρόσωπα αισθάνεται ανασφαλές και διστακτικό στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στη χειρότερη του δημιουργείται σύγχυση και αντιδρά με αρνητισμό.

Καλές οι εκλογές, καλές οι φιέστες καλοί και οι υποψήφιοι (όχι όλοι) αλλά βρείτε και λίγο χρόνο να ασχοληθείτε με τα παιδιά μας (και τους απλήρωτους εργαζόμενους).

Αναγνωστης

2 σχόλια:

  1. ΣΤΟ MENIDIATIKO VIMA ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SITES ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ. ΤΟ ΜΕΝ ACHARMORAMA ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ, ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟ ACHARNEWS ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ο ACHARNEWS. Ε ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παιδικοί σταθμοί "βουλιάζουν" στο ψέμα και την αναλήθεια που προσφέρουν απλόχερα η πρόεδρος και ο δήμαρχος. Αν δεν σέβονται τα παιδιά μας ,θα σεβαστούν εμάς; Οι παιδαγωγοί αξίζουν την καλύτερη μεταχείρηση γιατί προστατεύουν, φροντίζουν και διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας. Αντί αυτού τους αγνοούν, τους εμπαίζουν και τους απειλούν.Οι γονείς τι κάνουν γι΄αυτό; Θέλουμε παιδαγωγούς για τα παιδιά μας και τους έχουν απλήρωτους. Θέλουμε οι φόροι μας να πηγαίνουν για έργα και όχι για την προεκλογική εξτρατεία του κάθε υποψηφίου. Μήπως πρέπει οι γονείς να συγκεντρωθούν και να τους δείξουν την δική τους δύναμη; Επιτέλους ποιοί νομίζουν ότι είναι, επειδή κατέχουν μια καρέκλα παίζουν με τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή