Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία ΣΕΒΑ στην τωρινή δημοτική αρχή για την χριστουγεννιάτικη αγορά στο Ο.Χ.

Σ.Ε.Β.Α.
Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών
Σωκράτους 303, Αχαρναί, Τ.Κ. 13674, Τηλ. 6937 898200 Fax. 210 2440517
Α.Φ.Μ. 999900807 Αριθμός Πρωτοδικείου Αθηνών 1407-75
E-mail:
sebaharnon@yahoo.gr
Αχαρνές      17-11-2010
Αρ. πρωτοκόλλου  399
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο ΣΕΒΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ‘ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ’ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ.

Σε μία χρονική περίοδο που τα καταστήματα της πόλης μας στενάζουν από το δυσβάστακτο βάρος των εξόδων (περαιώσεις, εφορία, ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΟΑΕΕ κ.α.) την πτώση του τζίρου και εποχή όπου κλείνουν το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο,  η δημοτική αρχή για ακόμα μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι  μας. Παρά τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΚΕΔΑ ότι δεν έχουν συμφωνήσει για καμία εμπορική δραστηριότητα στον χώρο αυτό δεν έχει παρουσιάσει, παρά τις ενοχλήσεις μας, τα σχετικά συμφωνητικά που να αποδεικνύουν το αντίθετο, αποκρύπτοντας επιμελώς τα στοιχεία της συμφωνίας τους.
Όπως και να έχει όμως η συγκεκριμένη εταιρεία ήδη διαφημίζει την εμπορική της δραστηριότητα.
Εύλογα γεννιούνται τα πιο κάτω ερωτηματικά:
1. Γιατί δίνεται η εμπορική δραστηριότητα σε μία μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείτε στο υπαίθριο στεγαζόμενο με τέντα λιανικό εμπόριο σε μία περιοχή αμιγούς κατοικίας όπως το ολυμπιακό χωριό.
2. Γιατί δεν κινήθηκε ο μηχανισμός περί λιανικού εμπορίου όπως σαφώς ορίζει ο νόμος 23/23 του 95
3. Γιατί παραμερίστηκαν και δεν ερωτήθηκαν οι άμεσα θιγόμενοι μέσα σε αυτούς και ο σύνδεσμος εμποροβιοτεχνών Αχαρνών;
4. Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή κινείτε στο πνεύμα του αποφασίζει και διατάζει;
Θεωρούμε εμπαιγμό στις μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας ότι όλα γίνονται για να δώσουν έναν εορταστικό περιεχόμενο στο ολυμπιακό χωριό. Αν πράγματι το επιθυμούσε ας καλούσε όλους τους φορείς της πόλης, τον ΣΕΒΑ, αλλά και τους πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς κ.α.
Σίγουρα η εταιρεία αυτή ποσώς νοιάζεται για το εορταστικό περιεχόμενο παρά μόνο για το κέρδος της το δηλώνει εξάλλου και στην ανακοίνωση της.
Η Δημοτική Αρχή ανοίγει την όρεξη και προετοιμάζει το έδαφος στα MALL και τα πολυκαταστήματα ώστε να εκμεταλλευτούν την παρθένα εμπορική ζώνη γύρω από το ολυμπιακό χωριό.
Δεν θα αφήσουμε τα μαγαζιά μας και τις περιουσίες μας να ρημάξουν, στο κάτω κάτω τις ημέρες των εορτών περιμένουν όλα τα μαγαζιά για να δουλέψουν όσο επιτρέπουν οι εποχές μας.
Καλούμε και την νέα Δημοτική Αρχή που εξελέγχτηκε , τις δημοτικές παρατάξεις όπως δραστηριοποιηθούν για να αποτρέψουν την λειτουργία αυτής της δραστηριότητας.
Θα μας βρουν μπροστά τους για ακόμα μια φορά στα σχέδια τους για διάλυση της αγοράς των Αχαρνών.

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου