Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Λαϊκή Συπείρωση Αχαρνών: Τα προβλήματα με τους παιδικούς σταθμούς οξύνονται

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των παιδικών σταθμών στο Μενίδι η κατάσταση είναι η εξής: το προσωπικό απλήρωτο για μήνες, οι γονείς να πληρώνουν από τροφεία, μέχρι όλα τα υλικά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των σταθμών (μπλοκ ζωγραφικής, χαρτιά, αναλώσιμα κτλ), οι παιδικοί σταθμοί να κλείνουν ή να υπολειτουργούν. Οι γονείς έρχονται για άλλη μια φορά μπροστά σ’ ένα τραγικό αδιέξοδο, μην έχοντας που να αφήσουν τα παιδιά τους για να πάνε για δουλειά. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, εξαιτίας της αντιλαϊκής επέλασης κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ.
 Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, της ΕΕ: καμία κοινωνική υπηρεσία, καμία κοινωνική υποδομή με ευθύνη του κράτους, όλα στους επιχειρηματίες, όποιος έχει πληρώνει, αλλιώς να……«κόψει το κεφάλι του». Γι αυτό οδηγούν σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση τους δημοτικούς σταθμούς. Γι αυτό  είναι εγκληματικές οι ευθύνες της δημοτικής αρχής: οδήγησε σε αυτό το χάλι τους παιδικούς σταθμούς για να υλοποιήσει αυτή την πολιτική.  Ας θυμηθούμε:
  • Το καλοκαίρι 900 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών λόγω έλλειψης χώρων.
  • Σε μια περιοχή όπως το Μενίδι υπάρχουν μόλις 8 παιδικοί σταθμοί και ούτε ένας βρεφονηπιακός.
  • Η κατάσταση με παιδικές χαρές, υποδομές και ελεύθερους χώρους στο Μενίδι είναι απαράδεκτη.
Πράγματα και καταστάσεις που είναι σε όλους μας γνωστά.
Ευθύνες έχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ: όλοι τους μιλάνε για «οικονομία που δεν αντέχει», «υπάρχει κρίση, τι να κάνουμε», όλοι τους θέλουν οι γονείς να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν. Όλοι μαζί κατηγορούν τις δυνάμεις του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης που……τολμούν και ζητούν κρατική χρηματοδότηση για τους παιδικούς σταθμούς εν μέσω κρίσης. Κουβέντα βέβαια δε βγάζουν για τα τεράστια κέρδη της πλουτοκρατίας.
Η κατάσταση θα χειροτερέψει γιατί ο νέος προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας, του μνημονίου μειώνει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες. Θα οδηγήσει και τους παιδικούς σταθμούς (όπως τα νοσοκομεία, τα σχολεία) σε τραγικές καταστάσεις. Με τον «Καλλικράτη» η υποβάθμιση των υπηρεσιών, που είναι στην ευθύνη του δήμου, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, για να μπορούν πιο εύκολα να τα παραδώσουν στους επιχειρηματίες. Οι συνέπειες για τους γονείς θα είναι ολέθριες και όσο αφορά το κόστος και όσο αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.  
Είναι αναγκαίο λοιπόν οι γονείς, που και αυτοί είναι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς.
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος.
Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.
Κάτω τα χέρια από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις κοινωνικές υποδομές.
Κάτω τα χέρια από τους παιδικούς σταθμούς.
Να διεκδικήσουμε:
  • Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών, να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι.
  • Οι παιδικοί σταθμοί να είναι στην ευθύνη του κράτους, να καλύπτονται όλες τους οι ανάγκες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς.
  •  Να γίνουν δεκτά στους σταθμούς όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μην γίνει καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, πλήρη μισθολογικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς με ευθύνη και έλεγχο του κράτους και των αρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών υγείας.
  • Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων και ασφαλών παιδικών σταθμών που θα καλύψουν άμεσα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.
  • Δύο χρόνια υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και τριετή για τα παιδιά με ανάγκη ειδικής αγωγής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών σας καλεί την Τρίτη στις 19:00 μ.μ., στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, στο Δημαρχείο.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Αγώνας ενιαίος, αποφασιστικός για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός
Αυτή είναι η δική μας απάντηση ο δικός μας δρόμος.
Δυναμώνουμε τη φωνή και το μήνυμά μας.
Μαζικά στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη
Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου