Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΣΕΒΑ: Φορολογική επιδρομή με τα σημειώματα με την περαίωση

Σ.Ε.Β.Α.
Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών
Σωκράτους 303, Αχαρναί, Τ.Κ. 13674, Τηλ. 6937 898200 Fax. 210 2440517
Α.Φ.Μ. 999900807 Αριθμός Πρωτοδικείου Αθηνών 1407-75
E-mail:
sebaharnon@yahoo.gr
Αχαρνές 17-11-2010
Αρ. πρωτοκόλλου 398
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ
Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι εκβιάζονται να πληρώσουν μέχρι τις 18 ή 29 Νοέμβρη ανάλογα την περίπτωση υπέρογκα ποσά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν να κάνουν με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Η κυβέρνηση με ανοικτούς εκβιασμούς και την απειλή φορολογικών ελέγχων απέναντι στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ επιχειρεί να κλείσει το φετινό προϋπολογισμό.
Στα πλαίσια αυτών των απειλών, αποστέλλονται τα σημειώματα για την λεγόμενη «περαίωση» με στόχο την είσπραξη πρόσθετων φόρων ύψους 700 εκατ. Ευρώ, που όπως και οι ίδιοι διαρρέουν, είναι ανέφικτος εξαιτίας της πτώσης της λαϊκής κατανάλωσης και των συνθηκών ασφυξίας που έχει επιβληθεί στους μικροεπαγγελματίες οι οποίοι βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση.
Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα σε συνδυασμό με τα μέτρα του μνημονίου, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει ειδοποιητήρια ακόμη και σε μικροεπιχειρηματίες που δε βρίσκονται σε λειτουργία, που έχουν βάλει λουκέτο, συνταξιοδοτηθεί κλπ χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.
Η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας την έγκριση του ΣΕΒ, αντί να εισπράξει από τις 6.500 μεγάλες επιχειρήσεις (1% του συνόλου) όπου η κάθε μία χρωστά πολλά εκατομμύρια ευρώ, ξεζουμίζει τις μικρές επιχειρήσεις για να τις κλείσει μια ώρα αρχύτερα…
Επιτέλους… Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.
Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου