Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εξαθλίωση των εργαζομένων στον Δήμο Αχαρνών. Απλήρωτοι 7 έως 12 μήνες

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ο αγώνας για την εξόφληση των δεδουλευμένων μας συνεχίζεται... Οι επανειλημμένες προσπάθειες για τη δικαίωσή μας έπεσαν στο κενό. Η δημοτική αρχή αδιαφορεί και διαχειρίζεται την οικονομική κατάσταση κατά βούληση βάζοντας σε προτεραιότητα άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

Απλήρωτοι από 7-12 μήνες (από ΚΕΔΑ & ΚΕΠΕΔΑ) αισθανόμαστε επαίτες (ψυχολογικά και πρακτικά) και διεκδικούμε το αυτονόητο. Αβοήθητοι έως τώρα και δέσμιοι των ψεύτικων υποσχέσεων της δημοτικής αρχής σε ένα σκηνικό που μοιάζει μεσαιωνικό ζητάμε την αμέριστη στήριξή σας και συμπαράσταση στον αγώνα μας! Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας!
Φτάνει πια! Είμαστε στα όρια της εξαθλίωσης!

2 σχόλια:

  1. Απόλυτο δίκιο και αμέριστη η συμπαράσταση στους συναδέλφους "ήρωες" πραγματικά που αντέχουν και συνεχίζουν τόσο καιρό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν και ο δήμος πραγματικά δεν το αξίζει. Πρέπει όμως να αναφερθούν και οι 8 μηνοι συμβασιούχοι του δήμου που και αυτοί ζητιανεύουν πραγματικά τα χρήματα τους, όχι τόσα όσα οι συναδέφοι της ΚΕΠΕΔΑ, αλλά μισθούς με τους οποίους ζουν και αυτοί τις οικογενειές τους. Και αυτοί εμπαίζονται και μάλιστα χαρακτιρίζονται απο αυτούς που βάζουν στα πρώτα έξοδα του δήμου κάθε μήνα τους δικούς στους παχυλούς μισθούς, ως αχάριστοι γιατί διεκδικούν το αυτονόητο, το μισθό για τον οποίο δούλεψαν. Αν ήθέλαν να δουλέψουν τσάμπα θα πηγαίναν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που έχουν και ανάγκη και όχι σε ένα δήμο που "τρώει" τα παιδιά του μαζί με τα χρήματα, όταν δεν τα σκορπάει σε εκδηλώσεις και φανφάρες για να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ στην πραγματικότητα τα πάντα καταρρέουν. Τα χρήματα των εργαζομένων τώρα! Σεβαστείτε τους για να σας σεβαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η κοροϋδία έγινε απειλή. 18/10/2010 δημαρχείο Αχαρνών.Μετά το τέλος της συνέλευσης παρουσίας μονίμων, συμβασιούχων και αορίστου χρόνου για την διευθέτηση των πληρωμών τους. Αποφασίστηκε απο τον δήμαρχο και το συμβούλιο του να πληρωθούν οι μόνιμοι και οι αορίστου, αφήνοντας τους συμβασιούχους απ'έξω με δήλωση του δημάρχου ότι δεν θέλει την ψήφο αυτών και έτσι δεν χρειάζεται να τους πληρώσει. Προς απάντηση αυτού αποφασίστηκε απο τους συμβασιούχους με την στήριξη και του συλλόγου εργαζομένων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Σε αυτό η πολιτική αρχή του δήμου Αχαρνών απείλησε με απολύσεις αν αντιδράσουν. Δυστυχώς γι' αυτούς είναι ανεφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενο με σύμβαση υπογεγραμμένη να διεκδικεί τα κεκτημένα του με επίσχεση εργασίας. Ώς που θα φτάσει η κατάντια αυτού που θέλει να επανεκλεγεί ως Δήμαρχος ; και εκτός αυτού που ήταν η πρόεδρος των παιδικών σταθμών να υπερασπιστεί τους εργαζομένους της που τους φορτώνει μόνο με ευθύνη απέναντι σε υπεράριθμες τάξεις, οι οποίοι πνίγονται στο δίκιο τους και σπάνε τα νεύρα τους να καταλάβουν τι αλλο πρέπει να κάνουν για να πληρωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή