Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγέλει την χριστουγεννιάτικη αγορά η παράταξη "Για την Πόλη μας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Παράταξη Για την Πόλη μας και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη λειτουργία Χριστουγεννιάτικου Παζαριού στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η Δημοτική Παράταξη για την Πόλη μας, ήταν εκείνη που έφερε σε γνώση της τοπικής κοινωνίας την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Ολυμπιακό Χωριό, εκφράζοντας εξ αρχής την έντονη αντίθεση στη συγκεκριμένη κίνηση, όταν μάλιστα, ουδέποτε ενημερώθηκε ο ΣΕΒΑ, οι τοπικοί επιχειρηματίες, αλλά ούτε καν το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η απελθούσα δημοτική αρχή, στο τέλος της θητείας της φρόντισε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην τοπική αγορά και  ιδιαίτερα αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων κατά την οποία τα καταστήματα της πόλης ελπίζουν σε αύξηση του τζίρου και κάλυψη των αναγκών τους.
Επισημαίνουμε, ότι η Δημοτική μας Παράταξη, ήδη από την προεκλογική περίοδο και κατά τη διάρκεια σύνταξης του προγράμματος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της τοπικής αγοράς και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των τοπικών επιχειρηματιών. Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς είναι ζήτημα προτεραιότητας καθώς διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και καταπολεμάται η ανεργία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΧΑΡΝΩΝ
Σωτήρης Ντούρος
Δήμαρχος Αχαρνών
Αθηνών 2
τηλ επικ: 210 24.49.214
www.giatinpolimas.gr


Σχόλιο ΜΒ: Η χριστουγεννιάτικη αυτή αγορά πρόρχεται από μιά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από αυτές... που περνάνε "νύχτα". Από αυτές που δεν συζητούνται ποτέ. Από αυτές που ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αφού διαβάσει το θέμα της εισήγησης κατόπιν ρωτάει: Ψηφίζεται ομόφωνα; ...Και στη συνέχεια απαντάει πάλι μονος του: ΟΜΟΦΩΝΑ.

Έτσι περνάνε πολλές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ελπίζουμε με την νέα δηοτική αρχή κάποια πράγματα να αλλάξουν.
Όσον αφορά την υπαίθρια χριστουγιεννιάτικη αγορά το μόνο που θα καταφέρει είναι να ζημιώσει επαγγελματίες των Αχαρνών και μάλιστα συγκεκριμένου κλάδου καθώς από τον νόμο θα πρέπει η χριστουγεννιάτικές αγορές να πωλουν συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία θα πρέπει να αναγράφονται στην  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Θα κάνουμε εκτενή αναφορά σε επόμενη ανάρτηση.

1 σχόλιο: