Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα εργαζόμενων γονέων σε κ. Φωτιάδη, κ. Ντούρο και άλλους για το μεγάλο πρόβλημα των παιδικών σταθμών

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Αχαρνές, 8Δεκεμβρίου 2010
ΥΠ’ΟΨΙΝ : κου Παναγιώτη Φωτιάδη, απερχόμενο  Δήμαρχο Αχαρνών
                   Κου Ντούρου , δημάρχου Αχαρνών από 1/1/2011
                                                                                     
KOINΟΠΟΙΗΣΗ:κα. Μαρία Χαριτίδη, Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου των Παιδικών σταθμών του Δήμου, Αχαρνών
κο. Σωτήρη.Ντούρο, νέο Δήμαρχο Αχαρνών

κο. Γρηγοριάδη Ιωάννη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για την ενημέρωση παρατάξεων και Δημοτικού Συμβουλίου,
κο. Θεόφιλο Aφουξενίδη
κο. Νικόλαο Κολετζακη ,
κους Εκπροσώπους μονίμων , εποχιακών και συμβασιούχων εργαζομένων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αχαρνών
ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για την μη ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αχαρνών
Αξιότιμε κύριε Φωτιάδη,κε Ντούρο ,
Είμαστε εργαζόμενοι γονείς, κάτοικοι Αχαρνών , με παιδιά που φοιτούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αχαρνών.
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και ταυτόχρονα  τη λύπη μας για την κατάσταση που επικρατεί στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Μέσω αυτής θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε την τετραετία  που μας πέρασε αλλά και την οικονομική πολιτική που ακολουθείτε μέχρι αυτή την στιγμή  για το νομικό αυτό πρόσωπο που ονομάζεται «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αχαρνών» και έχουν ως αποτέλεσμα το να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι  και να οδηγούμαστε στην  υπολειτουργία ή και  το κλείσιμο αυτών σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σας καταθέτουμε την παρακάτω διαμαρτυρία που συντάξαμε στην συνέλευση γονέων των παιδικών σταθμών που πραγματοποιήθηκε στις 7/12/2010 και 19:00μμ από 85 περίπου γονείς (οι υπογραφές όλων επισυνάπτονται ).
Τα προβλήματα που είναι ταυτόχρονα και τα  αιτήματά μας έχουν ως  εξής:
• Οι παιδικοί σταθμοί χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση στις 8/11/2010 λόγω της επίσχεσης εργασίας των συμβασιούχων εργαζόμενων άρχισαν να υπολειτουργούν μόνο με το μόνιμο προσωπικό ,(2-3 υπάλληλοι για 75-90 παιδάκια ), και από τις 18/11 έως τις 29/11 έκλεισαν εντελώς λόγω αποχής και των μόνιμων υπαλλήλων καθώς έμειναν και εκείνοι απλήρωτοι .Απαιτούμε την συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία τους , καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ότι πάλι δεν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των μονίμων υπαλλήλων στις 16/12.Επίσης υπενθυμίζουμε ότι ακόμα υπολειτουργούν καθώς οι συμβασιούχοι ακόμα έχουν επίσχεση εργασίας .
• Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες, ούτε και τα υλικά (τα οποία φέραμε οι γονείς φέτος), για  ιδιαίτερο εκπαιδευτικό έργο. Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους σταθμούς, την αγωνία και το άγχος τους για το πότε θα πληρωθούν, καθώς και με τις αλλαγές εκπαιδευτικών που γίνονται τόσο συχνά μέσα στην ίδια τάξη κατά τη διάρκεια της χρονιάς και με καταγγελίες ότι «παιδαγωγούν» τα παιδιά μας από 3,5 ετών υπάλληλοι με ειδικότητες συχνά ακατάλληλες των προβλεπόμενων  , εκτιμούμε ότι οφείλετε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις ειδικότητες των υπαλλήλων που αναλαμβάνουν τα παιδιά μας, και να λύσετε τα σχετικά ζητήματα . Είναι κοινή διαπίστωση των μητέρων που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ότι τα παιδιά τους το τελευταίο διάστημα δεν εμφανίζουν κάποια πρόοδο στην εκπαίδευσή τους και έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την προσέλευσή τους στους παιδικούς σταθμούς. Προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο  τα παιδιά μας,  αλλά και εμείς ως εργαζόμενοι γονείς αφού αναγκαζόμαστε να λείπουμε από την εργασία μας προκειμένου να κρατήσουμε τα παιδιά μας τις περιόδους που οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί ή υπολειτουργούν και ερχόμαστε αντιμέτωποι με πιθανές κυρώσεις, όπως απόλυση από την εργασία μας.
 Είναι απλήρωτοι οι προμηθευτές (συνεργάτες) των παιδικών σταθμών. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγιεινή (καθαριότητα-απολύμανση), διατροφή (σωστή - ποιοτική ) και κατά συνέπεια για  την υγεία των παιδιών μας. Απαιτούμε να ερευνηθεί και να μας ενημερώσετε άμεσα για το αν ακολουθούνται οι κανόνες υγιεινής και αν τρέφονται σωστά τα παιδιά μας στους σταθμούς.
 Σχεδόν σε όλους τους παιδικούς  γνωρίζουμε ότι  εργάζεται μόνο ένας ή δυο  μόνιμοι εργαζόμενος και οι υπόλοιποι είναι συμβασιούχοι Στο τέλος Δεκεμβρίου 2010 λήγουν οι περισσότερες συμβάσεις. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να ανανεωθούν έγκαιρα οι συμβάσεις των εργαζομένων για να μην βρεθούν οι σταθμοί πάλι χωρίς προσωπικό και κατά συνέπεια κλειστοί. Και φυσικά οι εργαζόμενοι των σταθμών, οι γονείς και τα παιδάκια δεν επιτρέπεται να ζουν σε καθεστώς ομηρίας αναμένοντας την έγκριση, πληρωμή ή ανανέωση των συμβασιούχων που ανά οκτάμηνο  εναλλάσσονται με τα γνωστά για όλους αποτελέσματα (για παράδειγμα: από τον Ιανουάριο 2010 μέχρι σήμερα, Δεκέμβριο 2010, έχουν αναλάβει την διαπαιδαγώγηση ενός μόνο τμήματος, 10 διαφορετικοί εργαζόμενοι με διάρκεια παραμονής από 6 μήνες έως 1 εβδομάδα). Ζητάμε την άμεση πρόσληψη μόνιμων παιδαγωγών και οι συμβάσεις, όπου είναι απαραίτητες ,να ξεκινούν Σεπτέμβριο και να λήγουν Ιούλιο όπως και η σχολική χρονιά .
• Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι των σταθμών είναι ακόμα απλήρωτοι και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.  Θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι είμαστε μαζί τους γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να εργάζεται κανείς χωρίς να αμείβεται. Επιθυμούμε να λάβουν τα δεδουλευμένα τους άμεσα!
• Κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, τα προσωπικά μας στοιχεία (τηλέφωνο, διεύθυνση κλπ.)  χρησιμοποιήθηκαν με στόχο την ψηφοθηρία τη δική σας και της κας Χαριτίδη και όχι για το σκοπό που αρχικά δόθηκαν, ο οποίος  ήταν η ενημέρωσή μας για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας. Αιτούμαστε την νομική διερεύνηση του θέματος.
• Καταγγέλουμε ότι ουδέποτε μας ενημερώσατε ότι υπάρχει δυνατότητα  εκπροσώπησης των γονέων στο Δ.Σ.του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών, παρόλο που η επικοινωνία αυτή θα ήταν απλούστατη, απαιτούμε την εκπροσώπησή μας ,στο νομικό πρόσωπο των παιδικών σταθμών .
Χρόνια τώρα ως κάτοικοι του δήμου Αχαρνών είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, πληρώνουμε ό,τι μας αναλογεί, είτε αυτό είναι δημοτικά τέλη, είτε τροφεία. Τα παιδιά μας έχουν το δικαίωμα να φοιτούν σε Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς. Υποχρέωσή σας είναι να διασφαλίσετε τη σωστή, ασφαλή και ομαλή λειτουργία τους!
Σας ενημερώνουμε δε, ότι θα κοινοποιήσουμε την διαμαρτυρία μας παντού, καθώς και πως θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, εάν χρειαστεί, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να δοθεί επιτέλους μία μόνιμη λύση στο ευαίσθητο αυτό θέμα που είναι η σωστή, ασφαλής  και ομαλή λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Αναμένουμε άμεσα την έγγραφη απάντηση σας.
Εκ μέρους των γονέων :
Ειρήνη Γεωργίου, Σαρρής Δημήτριος, Χρυσούλα Ρουσάκη, Νίκη Νίτσιου, Όλγα Ζουμπουρλή, Βασίλης Καρατσόλης, Παναγιώτα Στασινοπούλου, Κων/νος Μαυρογιαννάκης, Στέργιος Γοριδάρης, Αγγελική Σταμπόρη.
Email επικοινωνίας:menidi2010@yahoo.gr, τηλ.6974878783.
Δ/νση επικοινωνίας: 23ης Μαρτίου 23, Αχαρνές, 13673

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την στίριξη των γονέων και την οργανωμένη κοινητοποίησή τους. Επιτέλους μπαίνουν οι αρμόδιοι στη θέση τους και απο τους γονείς. Έτσι και αλλιώς εμείς οι εργαζόμενοι όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ερχόμαστε και παρερχόμαστε. Τα παιδιά μένουν και αυτά δέχονται τα περισσότερα πλήγματα(ψυχολογικά και νοητικά), καθοριστικά πολλές φορές για την περαιτέρω πορεία τους ώς μαθητές και σπουδαστές. Η παραπάνω ανακοίνωση εκφράζει εμάς τους συμβασιούχους υπο επίσχεση απόλυτα και γι'αυτό δεν θα αναφέρω τίποτε άλλο. Ελπίζω μόνο να μην συνεχιστεί η ίδια στρατηγική απο την διοίκηση. Οι μάσκες έπεσαν προς όλες τις κατευθύνσεις. Επιτέλους οι ανώτεροι ας δώσουν απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή