Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Λαϊκή Συσπείρωση: Αδιαφορία στο πρόβλημα του προσωπικού των παιδικών σταθμών

03-12-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης/11/10 για το ζήτημα των κλειστών παιδικών σταθμών λόγω της επίσχεσης εργασίας του προσωπικού, με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφασίστηκε επίσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, των παρατάξεων, εργαζομένων και γονέων.

 Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Λαϊκής Συσπείρωσης για την υλοποίηση της απόφασης προς τον κ. δήμαρχο και τους αρμοδίους και προ του κινδύνου η απόφαση να μείνει στα χαρτιά και τα παιδιά στους δρόμους, η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε την πρωτοβουλία και έκλεισε συνάντηση με τον διευθυντή του υφυπουργού κ. Ντόλιου, αρμόδιου για την οικονομική λειτουργία των ΟΤΑ.
 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/12/10, αφού προηγουμένως είχαν ενημερωθεί προκειμένου να παραστούν, ο δήμαρχος, οι παρατάξεις και οι εργαζόμενοι. Στην συνάντηση  εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκπροσώπου των εργαζομένων, παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής Αρχής.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση με τους συμμετέχοντες, έθεσε το ζήτημα των απλήρωτων εργαζόμενων στους 8 παιδικούς σταθμούς, μονίμων, αορίστου, συμβασιούχων και ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1 εκατ. Ευρώ για την συνέχιση της λειτουργίας των. Επίσης τέθηκε το θέμα των συμβασιούχων και της λήξης των συμβάσεων εργασίας τους μέχρι τέλος Δεκέμβρη, με επιπτώσεις για την λειτουργία των παιδικών σταθμών και ζητήθηκε η ανανέωση των συμβάσεων και η πρόσληψη προσωπικού στο ύψος των αναγκών.
 Η απάντηση του Διευθυντή κ. Γεωργούλη ήταν ότι τα χρήματα ήταν «παράλογα» πολλά και ότι αν δοθεί ότι δοθεί θα είναι χρήματα που θα παρακρατηθούν από την οικονομική επιχορήγηση του επόμενου έτους και μας ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει η εγκύκλιος που δίνει την δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού.
 Κατά την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης η στάση του υπουργείου ήταν απαράδεκτη και δεν φάνηκε διάθεση να λυθεί το πρόβλημα.
 Σαν παράταξη δεν συμφωνούμε να δοθούν χρήματα από τον επόμενο χρόνο, που απλώς μπορεί να μεταθέσει για λίγο το πρόβλημα και επιμείναμε στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
 Επισημαίνουμε ότι, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία και του νέου δημάρχου, υπήρξε πλήρης αδιαφορία των παρατάξεων – πλην Λαϊκής Συσπείρωσης – για το πρόβλημα. Επισημαίνουμε επίσης ότι λύσεις μπορούν να διεκδικηθούν μόνο με τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων και των γονέων των παιδιών.
 Τέλος, η λειτουργία των παιδικών σταθμών, κατά τη γνώμη μας, συνεχίζει να είναι επισφαλής, όπως και οι εντός ανεκτών έστω ορίων προσφερόμενες υπηρεσίες σε εκατοντάδες παιδιά, λόγω της έλλειψης προσωπικού που θα αυξάνεται με την λήξη των συμβάσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και της έλλειψης κάλυψης στοιχειωδών αναγκών όσον αφορά στην υγιεινή, την ασφάλεια, την διατροφή και την απασχόληση των παιδιών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου