Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σωτήρης Ντούρος σε συνάντηση για την αντιπλημμυρική προστασία στο ρέμα της Εσχατιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αχαρνές, 14/12/2010

Σε συνάντηση Δημάρχων και νεοκλεγέντων Αντιπεριφερειαρχών της Αττικής, στο Δημαρχείο Καματερού, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε το θέμα των έργων διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Δήμου,
η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα Κισκήρα, o Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Παπαντωνίου και Δήμαρχοι γειτονικών μας δήμων από τους οποίους διέρχεται το ρέμα της Εσχατιάς.
Από μέρους της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος κ. Σωτήρης Ντούρος, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Κορνιλάκης, ο Αναπλ. Αντιδ/ρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο Δ/ντης Μελετών του Δήμου κ. Γεωργακόπουλος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που ακολούθησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών αλλά και της Περιφέρειας, η μελέτη διευθέτησης βρίσκεται σε τελικό στάδιο και απομένουν τελικές εγκρίσεις προκειμένου να ξεκινήσουν τα απαιτούμενα έργα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση των έργων θα απαιτήσει 4 χρόνια περίπου σε δυο φάσεις. Τα έργα που αφορούν το τμήμα που διέρχεται από την πόλη μας θα πραγματοποιηθούν στη δεύτερη φάση και κατά τη συζήτηση ο κ. Ντούρος τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει όπως και στο παρελθόν οι Αχαρνές να παραμείνουν τελικά εκτός σχεδιασμού και έκτος υλοποίησης. Ειδικότερα, ο κ. Ντούρος τόνισε ότι το έργο πρέπει να υλοποιηθεί ως ενιαίο, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο τμήμα που διέρχεται από το Δήμο Αχαρνών.
Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα ανακουφίσει όλο το δυτικό τμήμα της πόλης μας από τον κίνδυνο πλημμυρών, ο οποίος υφίσταται σε κάθε δυνατή βροχή.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Σωτήρης Ντούρος και οι συνεργάτες του συνομίλησαν με την αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κα Κισκήρα και υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με τη προώθηση της διευθέτησης του ρέματος της Καναπίτσας και τη δημιουργία λίμνης ανάσχεσης στην περιοχή Λουτρό.
Η συνάντηση αυτή, ήταν η πρώτη μιας σειράς που θα ακολουθήσουν σχετικά με την προώθηση αντιπλημμυρικών έργων και την προστασία της πόλης από τα καιρικά φαινόμενα.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Σωτήρης Ντούρος, η κα Δήμου και οι συνεργάτες τους επισκέφθηκαν τον καταυλισμό στην  Αυλίζα όπου διέρχεται το ρέμα της Εσχατιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου