Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ
Ανακοίνωση
 Υπάρχουν πλέον δύο μηνών δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής Αρχής, νέας τρόπος του λέγειν γατί αρκετά από τα προβεβλημένα στελέχη της, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος, έχουν διατελέσει στελέχη δημοτικών παρατάξεων που διοίκησαν τα τελευταία χρόνια και έχουν εμπειρία...
 ...στο πέρασμα και την διαχείριση της πολιτικής που έφερε τον Δήμο μας στη σημερινή κατάσταση – κατάντια και έχουν ευθύνες γι αυτό.
 Η παράταξη που αρέσκεται ο δήμαρχος να λέει ότι έχει στις τάξεις της το καλύτερο δυναμικό της πόλης, αξίζει να δούμε σε ποια κατεύθυνση το αξιοποιεί.
 Ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή, πρώτη απ’ όλες, από την προσπάθεια στα γρήγορα και εν κρυπτώ  να κλείσει το κέντρο πρόληψης εξαρτισιογόνων ουσιών ΔΙΕΞΟΔΟΣ κι αφού «συνελήφθει κλέπτουσα οπώρας», κάτω από την πίεση φορέων και δημοτών, αναγκάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με μισόλογα, δικαιολογίες και  «βαριά καρδιά» να κάνει πίσω.
 Στο ζήτημα των συνενώσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων, αφού δημοσίως προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και να εφησυχάσει τον κόσμο, στο Δημοτικό Συμβούλιο που  επίσης προκάλεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και κάτω από την πίεση μαθητών, γονέων, καθηγητών και φορέων της εκπαίδευσης, λήφθηκε ψήφισμα κατά των συνενώσεων στο Δήμο μας, ζήτημα που κατά τη γνώμη μας  δεν έχει λήξει δεδομένου ότι ο ημερήσιος τύπος συνεχίζει να αναφέρει τη συγκεκριμένη συγχώνευση. Αλλά και η πρόταση για δημιουργία χώρου στάθμευσης στην αυλή του 2ου Δημοτικού δεν είναι τυχαία και κινείται στην ίδια κατεύθυνση της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας.
 Στο μεγάλο ζήτημα των απλήρωτων εργαζόμενων στο Δήμο, στις επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα, εξαντλεί όλη την αναλγησία της προκειμένου να είναι πλήρως εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως εχθρό, ιδίως όταν διεκδικούν.
 Η  απόφαση που πήρε  πρόεδρος και αντιπρόεδρος της λεγόμενης Μονομετοχικής Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου, να θέσει σε 3μηνη άδεια άνευ αποδοχών εργαζόμενους στο Νεκροταφείο ( απλήρωτους επί μήνες να σημειωθεί), αποτελεί μνημείο αλαζονείας και αντεργατικής πολιτικής. Ενέργεια που στο Δημοτικό Συμβούλιο κάλυψε και νομιμοποίησε πλήρως η Δημοτική Αρχή, αφού ή ίδια την επέβαλε, όπως και εκ του αποτελέσματος προκύπτει.
 Η συνέχιση και με την νέα Δημοτική Αρχή της μη αντιμετώπισης της πληρωμής των δεδουλευμένων στους επί μήνες απλήρωτους στο Δήμο, στη Βοήθεια στο Σπίτι, στην κοινωνική μέριμνα, στην ΑΡΩΓΗ, στο ΚΗΦΗ, στα ΑΜΕΑ, βυθίζει δεκάδες οικογένειες στην αδυναμία κάλυψης ακόμη και στοιχειωδών αναγκών και στέλνει απελπισμένους οικογενειάρχες στα Νοσοκομεία, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του δημάρχου, που μπορεί να καταφεύγει σε « ευφυολογήματα», που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα, δεν γεμίζουν το στομάχι και δεν κρύβουν τις αντεργατικές του προθέσεις, διότι άγνοια της κατάστασης δεν έχει.
   Για την  μεταφορά του ΙΚΑ στο Ολυμπιακό Χωριό, τον χωρισμό του Δήμου σε 4 τμήματα που θα εξυπηρετούνται άλλο τμήμα από το ΙΚΑ Κηφισιάς, άλλο από τα Ανω Λιόσια, την Φιλαδέλφεια και τους Αγίους Αναργύρους, θα περιμένουμε – αν και δεν έχουμε αυταπάτες - να δούμε αν θα λειτουργήσει ως δήμαρχος της εργατούπολης των Αχαρνών βάζοντας τέρμα στην μεταφορά, με παράλληλη απαίτηση για άμεση   επάνδρωση  των υπηρεσιών του ΙΚΑ με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ή απλώς ροκανίζει το χρόνο, όπως φαίνεται και από την αθέτηση της δικής του πρότασης για διαπαραταξιακή επίσκεψη στον Διοικητή του ΙΚΑ, την Τρίτη 8/3.
 Οσον αφορά στο ζήτημα των πλημμυρών είτε στο Κεντρικό είτε στο Νότιο Μενίδι, η μόνιμη κομψή επωδός, αυτή που χρόνια ακούνε οι κάτοικοι είναι η οριοθέτηση των ρεμάτων, η έλλειψη χρημάτων (μαζί τα φάγαμε), η ένταξη στο …ΕΣΠΑ, διαφορετικά λέγεται και «σκάσε και κολύμπα».
 Να γνωρίζει όμως η Δημοτική αρχή και όσοι συντάσσονται με αυτήν την βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης του Μνημονίου και του Καλλικράτη, ότι ο εργαζόμενος λαός, η ελπίδα και ο πλούτος αυτού του τόπου, θα τους στείλει στα αζήτητα  της ιστορίας μαζί με τόσους άλλους, όσο κι αν προσπαθούν να φορέσουν τον φωτοστέφανο του αυτόκλητου σωτήρα.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους δημότες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους φορείς της πόλης να πάρουν αγωνιστική θέση απέναντι στα χειρότερα που έρχονται και που οι πρόθυμοι δήμαρχοι και Δημοτικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υλοποιούν κατά γράμμα και στον υπερθετικό.
     Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Τοπαλλινίδης Βασίλης – Αγγελοπούλου Παναγιώτα – Τραβασάρος Θάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου