Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Κοινωνικό πρόβλημα ο ρατσισμός, αλλά να βρουν λύση

Το χθεσινό δυστύχημα στην Οδό Κύπρου, ξυπνά ένα κοινωνικό πρόβλημα που κοιμάται επί πολλά χρόνια.
Το πρόβλημα των καταυλισμών των Αθιγγάνων είναι καταρχήν κοινωνικό. Από τη μια πλευρά βλέπουμε μια κοινωνική ομάδα η οποία ζει με τρόπο ο οποίος δεν είναι αποδεκτός από το σύνολο της κοινωνίας. 
Από την άλλη η πολιτεία δεν έχει κάνει σοβαρές κινήσεις να εντάξει αυτούς τους ανθρώπους στο κοινωνικό σύνολο. Δήθεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία αλλά στην πράξη ρατσισμός.

Το πρόβλημα της οδού Κύπρου είναι οξυμένο έτσι και αλλιώς, και πρέπει ο νέος δήμαρχος να βρει τρόπο να το λύσει. Άλλωστε το έταξε στην προεκλογική περίοδο.
Το σημερινό δυστύχημα ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Προσωπικά αποφεύγω να περνώ από εκεί γιατί πάντα φοβάμαι μη μου συμβεί εμένα κάτι αντίστοιχο.
Ας βρουν τον τρόπο. Ας λειτουργήσουν κοινωνικά προγράμματα ένταξης, ας κάνουν κάτι. Η ευρωπαϊκή ένωση τα χρηματοδοτεί αυτά. Όμως η οδός Κύπρου, δεν μπορεί να παραμείνει έτσι. Πρέπει ο καταυλισμός να απαλλοτριωθεί και η περιοχή να αναβαθμιστεί. Η υποβάθμιση πρέπει να πάρει τέλος.

3 σχόλια:

  1. to mono provlima sas einai pos na dioksete tous tsigganous , na sas thimisoumai pos einai kai autoi anthropoi kai eseis den diaferete se tipota apo ekoinous, PETHANE ena koritsaki 7xr, ekei einai to provlima kai oxi na fygoun oi anthropoi. eiste toso RATSISTES pou ylikrina oute gia FTISIMO den eiste!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάλλον κάτι πρέπει κάτι να έχει πάρει και ο Δήμος από αυτά τα κονδύλια θα μπορούσε να πει κάποιος και πού πήγαν; Δεν το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα στο κοριτσάκι αλλα να τα βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά.Το εμποριο ναρκωτικών παει σύννεφο απο τους Αθθίγγανους χρυσές δουλειές κάνουνε.Μία βόλτα στην περιοχή Αυλίζα θα δείτε να τα πουλάνε στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή