Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Βρωμισε την πολη με αφισες - Παραβαίνει το νομο - Αδιαφορη η δημοτικη αρχη

Ο κυριος Παναγιωτης Γρηγοριαδης εξακολουθει να αγνοει τους νομους και τις αποφασεις Δημοτικου Συμβουλίου εχοντας πλεον γεμισει ολη την πολη με αφισες. Στυλοι της ΔΕΗ, γεφυρες στεγαζουν αφισες του υποψηφιου δημαρχου ο οποιος εχει επιδοθει σε εναν προεκλογικο αγωνα περασμενων δεκαετιων προκειμενου να προβληθει.

Παραβαινει τον νομο
Ο κυριος Γρηγοριαδης παραβαινει την ισχυουσα νομοθεσια και τις αποφασεις του Δημοτικου Συμβουλιου που αναφερονται σε τετοιες ενεργειες.

N. 3870/10 (ΦΕΚ 138 Α/9-8-2010) : Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημο¬τικές εκλογές
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 6
Απαγορεύσεις στους υποψηφίους κατά την προεκλογική περίοδο
1. Κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύεται στους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους:
β.ί. Η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσι¬ους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυ¬τοκινούμενα μέσα, αεροπανό, πανό, αφισών, γιγαντοα¬φισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προ¬βολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασ¬δήποτε μορφής για την προβολή τους, καθώς και η χρή¬ση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε ο¬ποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.
Ν. Οι δήμαρχοι υποχρεούνται για την άμεση καθαίρεση των αεροπανό, πανό, καθώς και των γιγαντοαφισών και αφισών, την αποκόλληση των φωτογραφιών και λοιπού έντυπου υλικού, την αποσυναρμολόγηση των πρόσκαι¬ρων κατασκευών και τον καθαρισμό από χρωστικές ου¬σίες των εξωτερικών χώρων. Παράβαση της ανωτέρω υ¬ποχρέωσης, από τους δημάρχους, επισύρει την κύρωση του άρθρου 16 παράγραφος 3 του παρόντος.

Επισης στην αποφαση δημοτικου συμβουλιου αριθμος 651/2007 παρ. Β αναφερονται τα εξης:

Β. Με βάσει τα παραπάνω η Οικονομική Υπηρεσία προτείνει για την άσκηση υπαίθριας διαφήμισης όλες τις εντός σχεδίου Πολεοδομικές Ενότητες του Δήμου Αχαρνών με απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης στα σημεία αυτά που ορίζει το άρθρο 2 παρ. 1-2 του Ν. 2946/01 και είναι οι οδοί πλησίον:
  • αρχαιολογικών χώρων και των ζωνών προστασίας γύρω από αυτούς, σε παραδοσιακούς οικισμούς και στον περιβάλλονται χώρο τους, σε τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους
  • στον περιβάλλοντα χώρο μνημείων και παραδοσιακών κτιρίων
  • σε κτίρια όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, υπηρεσίες Ο.Τ.Α. και άλλων ν.π.δ.δ.
  • σε κοιμητήρια, κτίρια ναών κάθε θρησκείας και δόγματος καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο τους
  • σε επιφάνειες τεχνικών έργων δημόσιου τομέα όπως αυτός προσδιορίζεται στο άρθρο 14 παρ. 1 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ Α’ 28), όπως τοίχοι αναστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, κατάστρωμα δρόμων και πεζοδρομίων καθώς και στύλοι και υποσταθμοί εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας
  • σε στοές κτιρίων
  • σε πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, οδικής σήμανσης, φωτεινούς σηματοδότες οδικής κυκλοφορία
Σε ολα αυτα η Δημοτικη Αρχη ειναι απουσα η οποια ακομα δεν εχει ενεργησει τα νομιμα.

3 σχόλια:

  1. tha thelame na xerete oti i afisokolisi egine prin tin diataxi tou nomou,ara den ine kai paranomi.thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και να ρωτήσουμε φίλε μας... εσυ που υποστηρίζεις ότι έγινες πριν τη διάταξη του νόμου... ως κίνηση είναι σωστή? Ο κ. Γρηγοριάδης δηλαδή θα υπερασπιστεί το περιβάλλον της πόλης μας αν εκλεγεί όταν φανερώνει τέτοια συμπεριφορά... α ρε τι μας περιμένει σε αυτή την πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O SKOPOS enos kalou anthropou opos ine o grigoriadis agiazi ta mesa.toulaxiston den ine pseftis kai apateonas opos i ypolipoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή