Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτύρεται η Λαϊκή Συσπείρωση για τις πιθανές συγχωνεύσεις σχολείων και φέρνει έκτακτο θέμα στο ΔΣ Αχαρνών


   21/2/11 - Προς τον κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟ: Συγχωνεύσεις – καταργήσεις Σχολείων. Συζήτηση και απόφαση για μη συγχώνευση – κατάργηση σχολείων στο δήμο μας, αλλά και μέτρα για την συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και την αύξηση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα στο ύψος των πραγματικών αναγκών.
 Κύριε πρόεδρε,
Είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση των περισσότερων σχολικών μονάδων στο Δήμο μας, με τις σοβαρές ελλείψεις συντήρησης τόσο των αύλειων χώρων, αλλά και σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες , που επίσης θα σας είναι γνωστό ότι υπάρχουν σχολικές μονάδες που καλύπτουν, ακόμη και τα έξοδα πετρελαίου ή αναλώσιμων από τυχόν προσφορές διαφόρων ιδιωτών ή των ίδιων των γονέων.
 Κι ενώ η κατάσταση είναι η παραπάνω,  η κυβέρνηση του κατάπτυστου μνημονίου, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας υγείας και περιουσίας, έφτασε και στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων με στόχο το σχολείο που θα λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς, με τα παιδιά «στιβαγμένα» σε τμήματα 30 μαθητών και άνω, με αποτέλεσμα η όποια εκπαιδευτική διαδικασία να πηγαίνει περίπατο. Εξ άλλου ο κίνδυνος της κατάργησης οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, αλλά και η δημιουργία εκπαιδευτικών πολλών ταχυτήτων είναι ορατός.
 Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι δεν μπορεί η Δημοτική αρχή να παριστάνει ότι δεν υπάρχει θέμα και να οδηγήσει σε τετελεσμένα, γι αυτό ζητάμε κ. πρόεδρε να φέρετε το παραπάνω θέμα σαν έκτακτο για συζήτηση την Τρίτη 22/2/11, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, που θα βάζουν φραγμό στις αρνητικές αυτές εξελίξεις, με στόχο να μην πραγματοποιηθεί καμία συγχώνευση – κατάργηση σχολείου στον δήμο μας, αντίθετα να προωθηθεί το πρόγραμμα ανέγερσης σχολείων και νηπιαγωγείων, όπως οι ανάγκες απαιτούν, από το κράτος και όχι μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
     Για την Λαϊκή Συσπείρωση
     Τοπαλλιανίδης Βασίλης
     Αγγελοπούλου Παναγιώτα
     Τραβασάρος Θάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου