Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Σωτήρης Ντούρος και η "Πόλη μας" στο ξεχασμένο "Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών"

Εξαιρετικής σημασίας επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος στο ξεχασμένο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Είναι γεγονός πως το συγκεκριμένο μνημείο όταν θα έρθει ολοκληρωτικά στην επιφάνεια η Πολη μας οι Αχαρνές θα γίνουν πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Αναλυτικά το δελτίο τύπου της παράταξης "Για την πόλη μας".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική επίσκεψη τη Τετάρτη 30/09/2010, πραγματοποίησαν τα μέλη της παράταξης «για την πόλη μας» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κα Μαρία Χατζηδάκη-Βαβουρανάκη η οποία ενημέρωσε τους υποψήφιους της παράταξης για όσες εξελίξεις έχουν υπάρξει έως σήμερα στην υπόθεση της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου.
Όπως τόνισε ο Σωτήρης Ντούρος, το Αρχαίο Θέατρο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας και για την ιστορία του.
Επισημαίνεται όμως, ότι η αποκάλυψή του θεάτρου θίγει τους όμορους ιδιοκτήτες. Δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος Αχαρνών θα σταθεί αρωγός σε όλους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα θιγούν και με κάθε τρόπο θα αποκαταστήσει την περιουσία τους.
Στα πλαίσια αυτά πιθανή αποζημίωση εκτός από τη χρηματική, μπορεί να είναι η απόδοση δημοτικής γης τουλάχιστον ίσης αξίας.
Σε κάθε περίπτωση η αποκάλυψη του θεάτρου, θα αποτελέσει βασικό άξονα των δραστηριοτήτων της παράταξής μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί κάθε διαδικασία για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δευτέρα 4/10/2010, ώρα 8:00 μ.μ. - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" του ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010, ώρα 8:00 μ.μ.


Ο Σωτήρης Ντούρος και η παράταξη "Για την πόλη μας" εγκαινιάζουν το καλαίσθητο εκλογικό τους κέντρο που βρίσκεται επί της οδου Φιλαδελφείας (& Μπουμπουλίνας), πλησίον της Εμπορικής Τράπεζας).

Βασίλης Οικονόμου: Η ενημέρωση γεννά σεβασμό

Υποψήφιος Δημοτικός
Σύμβουλος Αχαρνών
Βασίλης Οικονόμου
Αρχαιολόγος – Ηθοποιός ΑμεΑ
Με την παράταξη
«Αχαρ-ΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες»
με επικεφαλή τον Γιάννη Κασσαβό
Τηλ.: 6979419183
e-mail: billarias@yahoo.com
facebook: Βασίλης Οικονόμου

Άτομα με Αναπηρία

Η ενημέρωση ¨γεννά¨ τον σεβασμό…
«Υπάρχουν στιγμές που ευελπιστείς ότι το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα και θα σου δοθεί η δύναμη για το επόμενο βήμα…Τι γίνεται όμως όταν απουσιάζει το δικαίωμα;» Ο λόγος βέβαια για τη μη έμπρακτη παραχώρηση δικαιωμάτων και την απουσία σεβασμού απέναντι στα άτομα με Αναπηρία. Στην Ελλάδα άργησε πάρα πολύ σε νομοθετικό επίπεδο να καταγραφεί η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Όλα αυτά όμως εφαρμόζονται; Ποια είναι η στάση μας ως πολίτες αλλά κυρίως ως δημότες σ’ ένα δήμο που τα ΑμεΑ ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού ;
Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι με την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος καθιερώθηκε ο όρος «άτομα με αναπηρίες» (ΑμεΑ) αντί του έως τότε χρησιμοποιούμενου όρου (από το 1982) «άτομα με ειδικές ανάγκες» (ΑμΕΑ). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές συζητήσεις σε νοικοκυριά ή και σε δημόσιους χώρους να απαξιώνονται αυτοί που χρησιμοποιούν την νέα ορολογία. Τελικά όμως δεν είναι το όνομα (αναπηρία) που προσβάλλει τα ¨ήθη¨ αλλά η προσωπική μας στάση και η έλλειψη σεβασμού που δείχνουμε απέναντι στα άτομα αυτά.
Βέβαια, αν κάποιος ερωτηθεί για τη δική του συμπεριφορά απέναντι στα ΑμεΑ θα ισχυριστεί ότι δίνει την κατάλληλη ¨βοήθεια¨ ανάλογα με την περίσταση και δείχνει ¨φροντίδα¨, δυο λέξεις εύηχες για τα αυτιά μας. Μήπως με τον τρόπο αυτό ερχόμαστε πιο κοντά σε αυτό που ονομάζεται ¨οίκτος¨; Αυτό λοιπόν εισπράττουν τα ΑμεΑ και θεωρούν ότι α) εξαρτώνται άμεσα από τρίτους, γεγονός που τους απομακρύνει από την ανεξάρτητη διαβίωση β) μειονεκτούν απέναντι στους ¨υγιείς¨ πολίτες.
Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών, ως Ενεργός Πολίτης αλλά και ως άτομο με αναπηρία θέλω να παλέψω για την εξασφάλιση της ομαλής πρόσβασης των ΑμεΑ τόσο στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον όσο και στην πληροφόρηση και στην επικοινωνία. Πώς γίνεται αυτό; α) Με την ενημέρωση όλων των δημοτών για θέματα προσβασιμότητας που θα έχει ως αποτέλεσμα το σεβασμό και την κοινωνική αναγνώριση των συμπολιτών τους με Αναπηρία και β) με την ενημέρωση των Αμεα του δήμου μας για τα δικαιώματα που τους παραχωρεί η Πολιτεία που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.
Η πολιτισμική αναβάθμιση και η προβολή του τόπου των Αχαρνών μπορεί να επέλθει και με την πρότυπη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και νόμων που προβλέπει η Πολιτεία για τα ΑμεΑ.

Βασίλης Οικονόμου
Αρχαιολόγος – Ηθοποιός ΑμεΑ

Σχολιο ΜΒ: Ζηταμε συγγνώμη από τον κ. Βασ. Οικονομου για την καθυστέρηση της ανάρτησης την οποία μας εχει αποστείλει από τις 20/9.
 Ομάδα διαχείρησης ΜΒ

Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών με Βασ. Τοπαλλιανίδη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ
Υποψ. Δήμαρχος Βασίλης Τοπαλλιανίδης

Φίλοι συνδημότες

Σ΄ αυτές τις εκλογές η ψήφος του λαού ένα παραπάνω θα χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι κι αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό που κρίνεται είναι η ΑΘΩΩΣΗ της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, του Μνημονίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ ή Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ.
Η καταδίκη αυτής της πολιτικής μόνο ένα δρόμο μπορεί να πάρει για να στείλει ξεκάθαρο το μήνυμα ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. Τον δρόμο της αντίστασης κι ανυπακοής, για τον οποίο διαχρονικά και με συνέπεια αγωνίζεται και τοπικά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ (πρώην ΠΑΣΥΜ) και που στοχεύει στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.


Η υπερψήφιση των υποψηφίων των συνδυασμών των κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ με όποιο προσωπείο κι αν παρουσιάζονται, «επίσημοι» ή δήθεν ανεξάρτητοι- με τα πρόσωπα απλώς να εναλλάσσονται στους ρόλους – θα χρησιμοποιηθεί σαν ΕΓΚΡΙΣΗ αυτής της πολιτικής, που ξεθεμελιώνει τη κοινωνική ασφάλιση, που κόβει μισθούς και συντάξεις και με εργαλείο τον «Καλλικράτη» οι πρόθυμοι δήμαρχοι θα προσθέσουν νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών και σε όλους τους τομείς της ζωής τους, υγεία, παιδεία, πρόνοια, φορολογία, υποδομές, άλλωστε τη δεύτερη Κυριακή όλοι μαζί θα είναι.
Αλλά και η ψήφος στους ανά 4ετία «γυρολόγους» και απόντες από τους τοπικούς αγώνες του ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ και των «συνιστωσών», που κάνουν δήθεν επιθέσεις ενότητας για «ευρύτερο κοινωνικό σχήμα», είναι άσφαιρα κι ανώδυνα πυρά για την διαιώνιση αυτής της πολιτικής, αφού οι ίδιοι είναι « κάθε χωριό και βιλαέτι», κατακερματισμένοι και οπισθοφυλακή του συστήματος. Αλλά και όπου είχαν την τοπική εξουσία τα προηγούμενα χρόνια ας μας πουν τι την έκαναν. Κι ας πουν και για την «παρουσία» τους στους αγώνες των ανθρώπων του μόχθου στην περιοχή μας.
Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι η απόδειξη της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής εκπροσώπησης και δεν πρόκειται ούτε νερό στο κρασί της να βάλει, ούτε βαρίδια στους αγώνες.
Οι καιροί ου μενετοί, οι δρόμοι του αγώνα είναι ανοικτοί και δεν θα πάρει κανείς συγχωροχάρτι από το βασανισμένο λαό.


ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανακοινώνει 3 ακόμη υποψήφιους με το ψηφοδέλτιο της τους:
Δρακακάκη Βασιλική λογίστρια
Καλλιανίδη Νικόλαο αυτοκινητιστή και
Κατσούλα Ηλία, εργαζόμενο ΕΑΒ, πρόεδρο Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σωτηρης Κατσουρος: Μην καθεσαι παρατηρητης

Επειδη ο φιλος ο Σωτηρης Κατσουρος επανηλλειμενα επιολλαει στο wall της σελιδας μας στο FB τη φωτογραφια του αλλα και σε αλλες σελιδες εμεις θα του κανουμε τσαμπα διαφημιση οπως του εγραψε και καποιος.

Επιπλεον μετα την ομιλια του κ. Κασσαβου δηλωσε πως "Το ΠΟΤΑΜΙ του ΚΑΣΣΑΒΟΥ, κυλά ΟΡΜΗΤΙΚΑ προς το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ. Πάνω από 1.500 άτομα στην παρουσίαση του συνδυασμού ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες".

Αντε για τα 1.500 ατομα να μην διαφωνησουμε ομως να προσεχει γιατι υπαρχει και ποταμι απληρωτων εργαζομενων αλλα και χειμμαροι προβληματων στα οποια δεν αναφερεται καθολου. Καλο θα ηταν να λεει πως " Το ΠΟΤΑΜΙ του Κασσαβου, κυλα ορμητικά στα προβληματα του τοπου με προτασεις και αιτιολογημενες δεσμευσεις και οχι ο δημαρχιακος θωκος να γινεται αυτοσκοπος".

Παντως εμεις το σλογκαν του θα το προωθησουμε αφου το θελει τοσο λεγοντας:
Μην κάθεσαι παρατηρητής, Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον τόπο μας. Γιατί το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν. Τον Νοέμβριο για τις Αχαρνές επιλέγω Δημοτική Παράταξη, ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες. Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο τον ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΤΣΟΥΡΟ, με ΔΗΜΑΡΧΟ τον Γιάννη ΚΑΣΣΑΒΟ.

Σωτηρης Ντουρος: Μεταφορα δημοσιων υπηρεσιων στην Αυλιζα

Δελτίο Τύπου:

Με προτάσεις στη ΓΣ της Αυλίζας

Την Κυριακή, 26/9, ο επικεφαλής της παράταξης «για την πόλη μας» Σωτήρης Ντούρος μαζί με αρκετούς συνεργάτες του, βρέθηκε στη ΓΣ των Συλλόγων της Αυλίζας και του Αγίου Αθανασίου με θέμα την εγκληματικότητα.


Η ΓΣ εξελίχθηκε σε έντονο κλίμα εκ μέρους των κατοίκων, οι οποίοι βιώνουν αντικοινωνικές και παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους των αθιγγάνων κατοίκων της περιοχής. Ιδιαίτερα, τονίστηκαν τα προβλήματα της διακίνησης ναρκωτικών, της επικίνδυνης οδήγησης και της ηχορρύπανσης.

Εκ μέρους της παράταξης τονίζεται, ότι αυτά τα φαινόμενα αντιμετωπίζονται μέσω ολοκληρωμένων πολιτικών και όχι με αποσπασματικές κινήσεις. Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών, οι οποίες έχουν ακολουθηθεί σε διεθνές επίπεδο, μια από τις προτεινόμενες δράσεις είναι η μεταφορά δημοσίων υπηρεσιών ή ακόμα και του αστυνομικού τμήματος.

Όπως έχει διαφανεί και από προηγούμενες προγραμματικές προτάσεις της παράταξης μας, η επίλυση του ζητήματος της κοινωνικής ένταξης των αθιγγάνων αποτελεί προτεραιότητα, με στόχο την αναβάθμισης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Επιπλέον ο κ. Ντούρος, πρότεινε, την ημέρα διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα της παραβατικότητας, να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων στο αστυνομικό τμήμα της πόλης μας.


Η πρόταση έγινε κοινά αποδεκτή.

Αχαρναϊκος - Αηττητος 2-0

Χωρις να παιξει σπουδαιο ποδοσφαιρο ο Αχαρναϊκος επεβλήθη με 2-0 του Αηττητου Σπατων για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής κατηγορίας (2η αγωνιστικη).
Σε αυτο βοηθησε και η αποβολη του αντιπαλου τερματοφυλακα για ασεμνη χειρονομια στο 37' της αναμετρησης. Ο διαιτητης ομως εφερε την ισορροπια παικτων στο 66' με την τραβηγμενη δευτερη κιτρινη καρτα στον Ανυφαντη.
Το 1-0 ο Καλογεροπουλος στο 33' και ο Καβζιδης στο 80' αφου περασε και τον αντιπαλ τερματοφυλακα.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ 2-0

ΣΚΟΡΕΡ: 33’ Καλογερόπουλος, 80’ Καβζίδης
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 66’ Ανυφάντης (2η κ.) - 37’, Μένιος (απευθείας κόκκινη για χειρονομία)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαγκαράκης (Αθηνών)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Γκολέμης, Μαγγίνας, Αντωνίου, Βαμβακερής, Μωυσιάδης, Αθανασόπουλος, Μερμύγκης, Καλογερόπουλος, Ανέστης (44' λ.τρ. Ανυφαντής), Τσεβάς (64' Βλαχονικολής), Καβζίδης (81' Νταγιάντας).
ΑΗΤΤΗΤΟΣ: Μένιος, Μπερέτας, Μαρινάκης, Ψυλούδης, Τσαλδάρης (70' Καραμανίδης), Τσιβίλογλου, Χαρίσης (38' Γαρόζης),Μπασινάς, Λάππας (57' Ρίζος), Παπαδάς, Μπουτζάι.

Χαμός στην Γενική Συνέλευση Αυλίζας. Το παλάτι του "Μαρίνου"

Στην Αυλίζα πραγματοποιήθηκε προχθές η συνέλευση των κατοίκων (Αυλίζας και Αγίου Αθανασίου) με θέμα την εγκληματικότητα εξαιτίας των τσιγγάνων που αρχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή.
Στην ΓΣ παραυρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Φωτιάδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γρηγοριάδης, Κασσαβός, Ντούρος και Στριφτός, ο διοικητής του ΑΤ Αχαρνών και ο υποδιευθυντής ασφαλείας Δυτικής Αττικής.
Η ΓΣ, ήταν εκρηκτική. Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στο απροχώρητο εξαιτίας της εγκληματικότητας και της ηχορύπανσης από τις καθημερινές εκδηλώσεις που έχουν οι τσιγγάνοι. Διαρκές φεστιβάλ λαικομπουζουκτζίδικης μουσικής στη δια πασών ζούν όσοι μένουν εκεί.
Μίλησε ο πρόεδρος της περιοχής ο Δήμαρχος και οι διευθυντές της αστυνομίας. Η κατάσταση είναι δύσκολο να αναστραφεί. Χρειάζεται πολιτική βούληση καθώς ήταν σαφές ότι ο ένας έριχνε το μπαλάκι στους άλλους.
Οι κάτοικοι πήραν το λόγο και μέσα σε ατμόσφαιρά οργής έριχναν ευθύνες.
Μίλησαν και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι. Ο καθένς είπε τα δικά του. Σε προεκλογική περίοδο είμαστε και όλοι με το λαό το παίζουν!

Από τα παραλειπόμενα της συνάντησης: ο κ. Πολυμενέας, υποψήφιος του κ. Κασσαβού και πρόεδρος της Χαραυγής, κρυβόταν σε ένα δωμάτιο. Οταν μιλούσε ο κ. Φωτιάδης, έβγαζε το κεφάλι του απέξω... έριχνε μια ατάκα προβοκατόρικη και ξανακρυβόταν. Ντόρος να γίνεται! Στη συνέχεια ο κ. Βασιλόπουλος, υποψήφιος με τον κ. Κασσαβό, επιτέθηκε στον κ. Ντούρο. Φώναζε "εσυ τι έκανες"!
Εμενε εδώ και πριν το Ολυμπιακό Χωριό ο κ. Βασιλόπουλος, όταν ο κ. Ντούρος είχε δημοτικά αξιώματα;
Ο κ. Ντούρος, πρότεινε να μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες στην Αυλίζα προκειμένου να αναβαθμιστεί, ο κ. Κασσαβός, υπενθύμισε ότι ειναι διαρκώς στο πλευρό του πολίτη, ο κ. Στριφτός είπε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο σε όλα ενώ ο κ. Γρηγοριάδης πρότεινε να συσταθεί ένας σύλλογος ειδικά για αυτά τα προβλήματα.
Το παλάτι του Μαρίνου
Τέλος, κάποιος ρώτησε που ήταν ο κ. Μουκάνης, αντιδήμαρχος και αθίγγανος!
Και μιας και ο λόγος για τον κ. Μουκάνη δείτε το αφιέρωμα των Nέων και το παλάτι του κ. Μουκάνη: 

Σε λίγες μέρες πάντως θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την εγκληματικότητα!

Δευτέρα 4/10/2010, ώρα 8:00 μ.μ. - Εγκαίνια εκλογικού κέντρου "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" του Σωτήρη Ντούρου

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010, ώρα 8:00 μ.μ.

Ο Σωτήρης Ντούρος και η παράταξη "Για την πόλη μας" εγκαινιάζουν το καλαίσθητο εκλογικό τους κέντρο που βρίσκεται επί της οδου Φιλαδελφείας (& Μπουμπουλίνας), πλησίον της Εμπορικής Τράπεζας).

Για την πόλη μας: Τρεις νέες υποψηφιότητες με τον Σωτήρη Ντούρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές όλο και περισσότερα άτομα ενώνουν το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες τους , για τον νέο Δήμο Αχαρνών με τον Σωτήρη Ντούρο.


Τρία ακόμα άτομα αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα στην παράταξη μας ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Τα ονόματα τους είναι:
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Θρακομακεδόνων.
ΔΑΣΚΑΛΟΥ-ΔΟΥΡΑΜΑΝΗ ΑΝΝΑ, ιδιωτική υπάλληλος .
ΨΥΛΛΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ, δικηγόρος.

Νέα Δύναμη: Δωρεαν ασύρματο δίκτυο (wi-fi) στην πόλη μας

Δωρεάν Ασύρματο Δίκυτο (wifi) στην Πόλη μας


Είναι σημαντικό για την Πόλη μας να υπάρχουν σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης. Η σύγχρονη κοινωνία επιτάσσει να ακολουθούμε τις εξελίξεις τις ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας έτσι ένα «παράθυρο» στην επικοινωνία, την πληροφόρηση, τη μάθηση και την ψυχαγωγία.
Εκτός του ότι θα αυξηθούν οι πελάτες στα καταστήματα αλλά και οι πολίτες θα διευκολυνθούν, o κάθε πολίτης θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να συνδεθεί δωρεάν με το Internet και να εξοικειωθεί με την ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση μέσω του φορητού υπολογιστή του, ή του κινητού του, ενώ κάθεται σε ένα παγκάκι ή σε ένα καφέ της περιοχής.

Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο συμβάλλει:

• Στην εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.
• Στην αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους Δημότες.
• Στην αξιοποίηση από τους Δημότες των διαδικτυακών υπηρεσιών και πηγών πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα μέσα από το Διαδίκτυο.
• Στην ενεργότερη συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα για τη βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας και την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας.

Εμείς θα παρέχουμε ένα πολύτιμο «εργαλείο» σε όλους του Δημότες, επενδύοντας παράλληλα στις νέες τεχνολογίες.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ &ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Παράταξης Πολιτών «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» Του Παναγιώτη Γρηγοριάδη

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Αχαρναϊκος με Αηττητο αυτήν την ώρα

Δεν εχουμε αναφερθει στον Αχαρναϊκο ολον αυτον τον καιρο αλλα συντομα θα γινει και αυτο.
Αυτην την ώρα αντιμετωπίζει εντος εδρας τον Αηττητο Σπατων με μοναδικο στοχο την νικη (16:00).
 Και οι δυο ομαδες προερχονται απο ηττες στην πρεμιερα του πρωταθληματος της Δ' Εθνικης (9ος ομιλος).
Καλη επιτυχια στην ομαδα μας!

Για εκβιασμο της παραταξης "Για την πόλη μας" μιλησε ο Σωτηρης Ντουρος στο Δ.Σ.. Δικαιως καταχειροκροτηθηκε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23/9/2010 με θέμα τη διαφημιστική προβολή των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Ντούρος έκανε παρέμβαση με την οποία ζήτησε να στηλιτευτεί από όλους το γεγονός ότι συγκεκριμένο έντυπο έχει προβεί σε εκβιασμό προς την παράταξη «για την πόλη μας».



Δηλώνουμε ανοιχτά ότι σε αυτές τις λογικές θα αντιταχθούμε σθεναρά και με κάθε μέσο. Πρέπει οι δημότες της πόλης μας να γνωρίζουν την αλήθεια προκειμένου να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, σε όλους τους δημότες για ποιο λόγο μια παράταξη η οποία αποτελείται από το καλύτερο έμψυχο και επιστημονικό δυναμικό της πόλης δέχεται τόση λάσπη.
Δειτε το σχετικο video: http://www.youtube.com/watch?v=H9BcEJoCtL8

Σχόλιο ΜΒ: Η παράταξη "Για την πόλη μας" έχουμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση πως μέχρι στιγμής διαθέτει μακράν το καλύτερο ψηφοδέλτιο. Αντικειμενικα...
 Βέβαια υπάρχουν και στις αλλες παραταξεις πρόσωπα αξιολογα και με επιστημονικο υποβαθρο που μπορουν να βοηθησουν τον τοπο.
 Το βεβαιο ειναι πως το συγκεκριμενο εντυπο θα συνεχισει να ασχολειται με την παράταξη "Για την πόλη μας" και με τον υποψηφιο Δημαρχο Σωτηρη Ντουρο.
Ειναι πασιφανες πως τον φοβαται και δεν του βγαινουν τα κουκιά για 2η τετραετία.
 
Ο επικεφαλης της παραταξης "Γιατην πόλη μας" τα ειπε εξω απο τα δοντια στο Δημοτικο Συμβουλιο και δικαιως καταχειροκροτηθηκε.

Παντως πρωτα οι ιδιες οι παραταξεις θα πρεπει να ελεγξουν που και σε ποιους δινουν την πρωωθηση του προγραμματος τους γιατι πανω απο ολα κανουν κακο στον ιδιο τους τον εαυτο. Στο βωμο της νικης και του χρηματος μην ισοπεδωνονται ολα. Οι εκδοτες παιζουν τα παιχνιδια τους.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ποσο κοσμο ειχε η συγκεντρωση Κασσαβου!

Τελικά η συγκέντρωση Κασσαβού πόσο κόσμο είχε;

500, 1000, 1500 ή 2000 άτομα; Ας συμφωνήσουν τα τοπικά μέσα μεταξύ τους σε ένα νούμερο. 'Η τέλος πάντως ας μας το πουν σε "καρέκλες".
Τελικά περισσότερο πάρτυ θύμισε...άντε δεξίωση!

Πάντως ένα είναι το σίγουρο...ο μοναδικός κερδισμένος βγήκε μάλλον ο ιδιοκτήτης του χώρου του οποίου σίγουρα θα άνοιξαν οι δουλειές του...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα οι Αχαρνές έγιναν "Η πόλη μας" έστω και λίγο

Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σήμερα και οι δημότες των Αχαρνών βγήκαν στους δρόμους με τα ποδήλατά τους, μικροί και μεγάλοι στέλνοντας ένα μήνυμα οτι η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη. Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε η παράταξη "Για την πόλη μας" με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Αχαρνών-Θρακομακεδόνων κ. Σωτήρη Ντούρο.

Η ποδηλατάδα ξέκινησε από την οδό Φιλαδελφείας (Γέφυρα) ώπου παράλληλα έχει το εκλογικό του κέντρο ο κ. Σωτήρης Ντούρος ανέβηκε την οδό Πάρνηθος και εν συνεχεία από την οδο Αριστοτέλους κατέληξε με πορεία προς το Δημαρχείο Αχαρνών. Πλήθος κόσμου έβγαινε στα μπαλκόνια αφού σίγουρα δεν έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο...

Ελπίζουμε και άλλες παρατάξεις να επιδοθούν σε τέτοιες πράξεις πέραν των διοργανώσεων κοσμικών πάρτυ προεκλογικώς...

Εγκαίνια Επικοινωνίας, Λόγου, Ανάγνωσης και Γραφής - Υπέυθυνη η Σωτηρία Κεχρή

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΛΟΓΟΣ & ΓΡΑΦΗ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου · 7:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΜΗΤΡΟΜΑΡΑ 2 ΚΑΙ ΠΑΡΝΗΘΟΣ

Το Κέντρο Επικοινωνίας , Λόγου , Ανάγνωσης και Γραφής ¨Λόγος και Γραφή¨ λειτουργεί στο Δήμο Αχαρνών από το 2000 με κύριες υπηρεσίες τη Λογοθεραπεία , την Εργοθεραπεία , την Ειδική Μάθηση, την Οκογενειακή Θεραπεία και τη Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων . Στα χρόνια που πέρασαν το Λόγος και Γραφή μεγάλωσε και με μεράκι ,αγάπη και φροντίδα δημιουργήσαμε το νέο μας χώρο. Με χαρά σας περιμένουμε να γιορτάσουμε με αφορμή τα εγκαίνια του νέου μας χώρου.

ΤΗΛ. 2102407201
Κεχρή Σωτηρία
Ψυχολόγος

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος δήμου
Αχαρνών με τη Κίνηση «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες»
Και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Κασσαβό Γιάννη
http://acharnai.ning.com/profile/sotiriakechri

Εξαθλίωση των εργαζομένων στον Δήμο Αχαρνών. Απλήρωτοι 7 έως 12 μήνες

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ο αγώνας για την εξόφληση των δεδουλευμένων μας συνεχίζεται... Οι επανειλημμένες προσπάθειες για τη δικαίωσή μας έπεσαν στο κενό. Η δημοτική αρχή αδιαφορεί και διαχειρίζεται την οικονομική κατάσταση κατά βούληση βάζοντας σε προτεραιότητα άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

Απλήρωτοι από 7-12 μήνες (από ΚΕΔΑ & ΚΕΠΕΔΑ) αισθανόμαστε επαίτες (ψυχολογικά και πρακτικά) και διεκδικούμε το αυτονόητο. Αβοήθητοι έως τώρα και δέσμιοι των ψεύτικων υποσχέσεων της δημοτικής αρχής σε ένα σκηνικό που μοιάζει μεσαιωνικό ζητάμε την αμέριστη στήριξή σας και συμπαράσταση στον αγώνα μας! Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας!
Φτάνει πια! Είμαστε στα όρια της εξαθλίωσης!

Αυριο η ποδηλατάδα "Στην -για την- πόλη μας"


Αυριο μην ξεχναμε πως ειναι η παγκοσμια ημερα χωρις αυτοκινητο. Για το λογο αυτο έχει προγραμματιστει συγκέντρωση όσων θελουν και επιθυμουν να συμβάλλουν και να στειλουν ενα μηνυμα πως υπαρχει ζωη και χωρις αυτοκινητο. Την κινηση αυτη διοργανωνει η παραταξη "Για την πολη μας" με τον επικεφαλη της παραταξης και της κινησης αυτης υποψηφιο Δημαρχο κ. Σωτηρη Ντουρο.

Οσοι επιθυμουν λοιπον μπορουν να συγκεντρωθουν στην οδο Φιλαδελφειας και Μπουμπουλίνας 2 έξω από τα γραφεια της παραταξης και ωρα 18:00 - μικροι και μεγαλοι προκειμενουν να κανουν μια βολτα στους δρομους της πολη μας.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αρκετος κοσμος στην συγκεντρωση των "Ενεργων Πολιτων" του Ι. Κασσαβού

Αρκετος κοσμος παραβρεθηκε χθες σε γνωστο κτημα της Βαρυμπομπης ώπου ο υποψηφιος Δημαρχος Ι. Κασσαβος παρουσιασε τους υποψηφιους δημοτικους συμβούλους. Φωτογραφιες και την ομιλια του Ι. Κασσαβου μπορειτε να την δειτε εδω: http://eleftherovima.wordpress.com/2010/09/20/ο-γιάννης-κασσαβός-παρουσίασε-τους-υπ/

Σύγχρονες παιδικες χαρές (Γραφει ο Αθανάσιος Δρακόπουλος)

Σύγχρονες Παιδικές Χαρές
ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ



Παιδικές χαρές ονομάζονται τα δημόσια ή ιδιωτικά πάρκα τα οποία απευθύνονται στην διασκέδαση των παιδιών.

Σκοπός τους είναι η ψυχαγωγία των παιδιών της γειτονιάς και η απασχόλησή τους για την ξεκούραση και των γονιών τους.

Στην Πόλη μας όμως η παρουσία τους αφ΄ενός μεν είναι σχεδόν ανύπαρκτη και αφετέρου δε όπου υπάρχει είναι «παθητική». Είναι κακοσυντηρημένες, σκουριασμένες και επικίνδυνες. Κανένας έλεγχος για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών, και παντελώς απροσπέλαστες σε παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Και η ευθύνη αυτή βαραίνει το Δήμο, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να αξιοποιήσει κανένα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν, για την ποιότητα και ασφάλεια λειτουργίας των χώρων αυτών.

Η αξία των υπαίθριων παιδικών πάρκων είναι τεράστια, για τη σωστή σωματική, συναισθηματική και νοητική εξέλιξη και ωρίμανση των παιδιών.

Στόχος μας είναι να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας στους αυθεντικούς χώρους παιχνιδιού όπου θα υπάρχουν σύγχρονα όργανα από κατάλληλα υλικά, ειδικά μελετημένα ώστε να ελαχιστοποιούν τα παιδικά ατυχήματα.



ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Παράταξης Πολιτών «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»
Του Παναγιώτη Γρηγοριάδη

Για την πόλη μας: 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Η Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.



Παίρνουμε τα ποδήλατα μας και κάνουμε μια βόλτα στην πόλη μας! Μια βόλτα για την πόλη μας, μια πόλη χωρίς αυτοκίνητο αλλά με ποιότητα ζωής, όπως τη θέλουμε κάθε μέρα!
Τετάρτη 22/9/2010, Ωρα: 6 μ.μ. στο Εκλογικό μας Κέντρο (Φιλαδελφείας και Μπουμπουλίνας 2, πλησίον Εμπορικής Τράπεζας).

Σας προσκαλούμε όλους σε αυτήν την βόλτα.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΧΑΡΝΩΝ
Σωτήρης Ντούρος
Υποψήφιος Δήμαρχος

Φιλαδελφείας & Αθηνών 2
Αχαρνές
τηλ επικ 210 2449214
http://www.giatinpolimas.gr/

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Λάσπη ποιότητας στον Σωτ. Ντούρο για να αποπροσανατολιστούν του δημότες των Αχαρνών

Γνωστή τοπική εφημερίδα δεν άντεξε. Ο εκδοτης της προετοίμασε το έδαφος από την προηγούμενη εβδομάδα και στο τελευταίο του φύλλο εκτόξευσε υψηλής ποιότητας λάσπη για τον υποψήφιο Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο.
Τον περιμενε στην γωνια να του επιτεθει σφοδρα μεσω της εφημεριδας του πενήντα μερες πριν την μαχη της 7ης Νοεμβριου.

Φοβουμενος φυσικα την ανοδικη πορεια που παρουσιαζει ο επικεφαλης της παραταξης "Για την πολη μας" μερα με την ημερα, φοβουμενος το ομολογουμενως πολυ ομορφο εκλογικο του κεντρο στο πιο κεντρικο σημειο της πολης, τις αιτιολογμενες δεσμευσεις της παραταξης, τους χαμηλους και ηπιους τονους που κραταει ο Σωτηρης Ντουρος, αποφασισε να βγαλει απο την μυγα ξυγγι προκειμενου να τον αποπροσανατολισει, να δημιουργησει εκνευρισμο στους υποψηφιους του αλλα και να παρασυρει στην λασπολογια τους νεους δημοτες των Αχαρνων. Αυτους που δεν γνωριζουν και θελουν να ενημερωθουν από τα εντυπα και ηλεκτρονικα μεσα.

Μιλαει λοιπον για στρατολογηση υποψηφιων απο τον Σωτηρη Ντουρο και ιδιως νεων, τους οποιους οπως χαρακτηριστκα αναφερει τους "πουλησε φυκια για μεταξωτες κορδελες" προκειμενου να τους πεισει να κατεβουν.
Είναι γνωστο πλεον σε ολη την πολη των Αχαρνων πως οι υποψηφιοι της παραταξης «Για την πολη μας» ειναι τουλαχιστον δυο επιπεδα πανω απο τους υποψηφιους των αλλων παραταξεων, επιστημονες με ολη την σημασια της λεξης και γνωστοι επιχειρηματιες. Αρα ο Σωτηρης Ντουρος δεν απευθυνθηκε σε βλακες που ευκολα θα μπορουσε να τους πεισει.

Η συγκεκριμενη εφημεριδα να αναφερουμε πως αναλωθηκε επι τεσσερα χρονια σε πρωτοσελιδα που δυσφημιζαν τον σημερινο Δημαρχο Παναγιωτη Φωτιαδη. Πραγματικα αλλα οσο και τραγικος να ειναι ενας Δημαρχος ή ο πιο αποτυχημενος όπως παρουσιαζεται σιγουρα υπαρχουν κι αλλες ειδησεις που θελουν μαθουν οι πολιτες ενος δημου 150.000 κατοικων. Η συγκεκριμενη εφημεριδα δεν αριθμει παραπανω απο 4-5 σελιδες εβδομαδιαιως με ειδησεις. Μαζι με το εξωφυλλο!

Και μεταξυ μας και ο ιδιος αν σκεφτει αντικειμενικα το βραδυ που θα κοιμηθει το ξερει πως ο Φωτιαδης δεν ηταν ο χειροτερος Δημαρχος. Υπηρχε αλλος χειροτερος απο αυτον...

Οσο για το τυπογραφικο λαθος των Αχαρναϊκων Νεων τι ηθελε δηλαδη; Να μην αναφερθει καθολου ο επικεφαλης Σωτηρης Ντουρος; Αφου η μια δημοσιευση με την αλλη δεν ειχε καμια σχεση...εξαλλου με την ανακοινωση ο υποψηφιος "Για την πολη μας" δεν στραφηκε εναντιον του υποψηφιου Δημαρχου Ι. Κασσαβου αλλα εναντιον αυτων που πρεσβευε; Η ανακοινωση των "Ενεργων Πολιτων" αναφεροταν σε γενικοτητες τονιζοντας πως θα βοηθησει τα νοικοκυρια που επληγησαν απο το σεισμο του '99 και ειναι υπερχρεωμενα στις τραπεζες. Πως θα το κανει αυτο δεν μας ειπε...αυτο δεν αποτελει παραμυθι για τον κοσμο...εδω δεν πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες;

Επισης υποστηριζει πως ο Ντουρος δυσφυμει τις αλλες παραταξεις υποστηριζοντας οτι στις ταξεις τους εχουν ατομα με παραβατικη συμπεριφορα.
Ο Σωτηρης Ντουρος δεν ξερουμε τι λεει και σε ποιους αναφερεται ή αν εχει πει κατι τετοιο ή ακομα τι ειδους παραβατικες συμπεριφορες εννοει.
Παντως είναι βεβαιο πως υποψηφιος γνωστος που κατερχεται σε αυτες τις εκλογες και ζηταει την ψηφο των δημοτων οφειλει σε δημοσιο ταμειο αρκετες χιλιαδες ευρω...επισης δεν μπαινει στον κοπο να προβει σε ρυθμισεις των χρεων του οσες κι αν εχουν βγει.... επισης ακομα και τωρα τελει την δραστηριοτητα του χωρις την απαιτουμενη αδεια….αν αυτο δεν ειναι παραβατικη συμπεριφορα τοτε πιο είναι;
Ο επικεφαλης της παραταξης του το γνωριζει αλλα μπρος τους ψηφους τι ειν’ τα χρεη;

Είναι βεβαιο πως στις δημοτικες εκλογες παιζονται πολλα και βρωμικα παιχνιδια. Ταζονται πολλα και μοιραζονται πολλα…και για μερικους είναι πολύ δυσκολο να μεινουν χωρις «ψωμακι» για αλλα τεσσερα χρονια!!

Ας κοιταξουν λοιπον ολοι όχι τι τους συμφερει προσωπικα αλλα τι είναι καλο για τον τοπο και αυτό να πρωωθουν μεσω των εφημεριδων τους…

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Σχεδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης (Δελτίο τύπου "Για την πόλη μας")

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο επικεφαλής της παράταξης «για την πόλη μας» υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, παρουσίασε στους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου, το σχέδιο πρότασης για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας.


Οι βασικοί άξονες της πρότασης εκτείνονται σε ορίζοντα 5ετίας με σταδιακές παρεμβάσεις δράσεων και έργων. Συγκεκριμένα, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι κατά σειρά προτεραιότητας, ο καθαρισμός των ρεμάτων, η άμεση οριοθέτηση και στη συνέχεια η διευθέτηση, ώστε να σταματήσει οριστικά η δόμηση πλησίον των ρεμάτων.
Σε σχέση με τα έργα, προτείνεται η δημιουργία πλέγματος προστασίας, το οποίο θα λειτουργεί σε συνέργεια με τις παρεμβάσεις του raindrop. Το πλέγμα προστασίας αποτελείται από 3 αλλεπάλληλους αγωγούς ομβρίων (στην Αριστοτέλους, στη Δεκελείας και έναν ενδιάμεσο). Οι προτεινόμενοι αγωγοί θα χύνονται στα δυο μεγάλα ρέματα, την Εσχατιά και την Καναπίτσα.



Επιπλέον, προτείνεται παρέμβαση σημαντικής κλίμακας στην περιοχή Λουτρό, ανατολικά της οδού Κύπρου. Συγκεκριμένα εκεί προτείνεται η δημιουργία μικρής λίμνης ανάσχεσης των υδάτων με διπλό στόχο: καταρχήν την οριστική λύση του προβλήματος των ομβρίων και δεύτερον την ανάπλαση της περιοχής στην οποία σήμερα έχει αναπτυχθεί οικισμός αθιγγάνων. Η λίμνη ανάσχεσης θα έχει ψυχαγωγικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα ενώ από η απομάκρυνση του οικισμού των αθιγγάνων θα γίνει μέσα από προγράμματα κοινωνικής ένταξης σε οργανωμένο οικιστικό σύνολο.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους δημοσιογράφους επί τους θέματος και ιδιαίτερα για τον τρόπο χρηματοδότησης των προτεινόμενων έργων.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας: Τι σχεδιάζουμε
Το πρόβλημα των πλημμυρων στην πόλη μας είναι πλέον δεδομένο ως ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που καλειται να επιλύσει η νέα δημοτική αρχή. Η εικόνα των καταστημάτων της Δεκελείας, με τις λαμαρίνες στην είσοδο για κάθε ενδεχόμενο μεγάλης βροχόπτωσης, εκτός από ασυνήθιστη, μαρτυρά την ανεπάρκεια των δράσεων για την επίλυση του προβλήματος. Το διακρατικό πρόγραμμα raindrop, στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Αχαρνών, είχε ως αποτέλεσαα την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης σε ορισμένα σημεία, ωστόσο η δυναμικότητά τους είναι μικρή, όταν μάλιστα αφορούν μια άναρχα δομημένη πόλη, χωρίς υποδομές.

Απαιτείται, λοιπόν, νέος ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων σε επίπεδο πόλης. Ευτυχώς η πόλη μας, διασχίζεται από πολλά και μεγάλα ρέματα τα οποία μπορούμε και πρέπει να εκμεταλλευτούμε.


Ο σχεδιασμός πρέπει να προβλέψει σταδιακές ενέργειες και έργα με τα οποία το συντομότερο δυνατόν θα λυθεί το πρόβλημα


1) Γιατί έχουμε φαινόμενα πλημμυρών
Η πόλη έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο στο κέντρο όσο και πάνω από την Αριστοτέλους. Οι χωμάτινες φυσικές επιφάνειες έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα τα νερά να μην απορροφώνται, αλλά να διαρρέουν προς το κέντρο της πόλης με όλο και μεγαλύτερη ορμή. Ειδικά στο κέντρο, το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο καθώς η οικοδομική ανάπτυξη ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι αδόμητες επιφάνειες, οι οποίες θα μπορούσαν να απορροφούν σημαντικές ποσότητες υδάτων, είναι τελικά ελάχιστες

2) Πως διοχετεύονται σήμερα τα νερά
Τα νερά σήμερα μερικώς διοχετεύονται από αγωγούς που βρίσκονται στην οδό Λαθέας και στην Πλήθωνος Γεμιστού και κατασκευάστηκαν από το πρόγραμμα raindrop. Η διοχέτευση γίνεται σε δύο μεγάλα ρέματα, στην Καναπίτσα στα ανατολικά της πόλης και στην Εσχατιά στα δυτικά.


Ο προγραμματισμός μας για το πρόβλημα των ομβρίων


Η επίλυση του προβλήματος των πλημυρών είναι εφικτή με προγραμματισμό 5ετίας και η βελτίωση θα επέλθει σταδιακά.


Ο προγραμματισμός μας, προβλέπει δράσεις άμεσες, για προσωρινή ανακούφιση από πιθανές μεγάλες βροχοπτώσεις και έργα μεγαλύτερης εμβέλειας τα οποία θα απαιτήσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εντός της 5ετίας.


Καθαρισμός ρεμάτων
Η κατάσταση τόσο του ρέματος της Καναπίτσας όσο και της Εσχατιάς είναι κακή. Οι κοίτες των ρεμάτων αποτελούν σκουπιδότοπους, με αποτέλεσμα η ροή των υδάτων να δυσχεραίνεται και σε αρκετές περιπτώσεις η απόφραξη να οδηγεί σε πλημμύρες.


Αν και για τα ρέματα οι αρμοδιότητες είναι ασαφείς και διαιρεμένες σε διάφορες υπηρεσίες, δεν μπορεί πλέον να υπάρχει άλλη δικαιολογία. Οι πολίτες της πόλης μας είναι αυτοί που σε κάθε περίπτωση αποτελούν τα θύματα και γι’ αυτό πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα από το Δήμο ασχέτως αρμοδιοτήτων.


Οριοθέτηση ρεμάτων
Η οριοθέτηση είναι διαδικασία που θα έπρεπε να έχει συντελεστεί από χρόνια και κυρίως να εφαρμοστεί. Δεν είναι δυνατόν οι ιδιοκτησίες να δομούνται στις άκρες της κοίτης ή ακόμα και μέσα στα ρέματα, όταν ασχέτως αν υπάρχει οριοθέτηση, η απόσταση δομησης σύμφωνα με το ΓΟΚ ανέρχεται σε 20μ. Προτείνουμε λοιπόν, άμεση χρηματοδότηση και υλοποίηση μελετών οριοθέτησης, στα σημεία που δεν υπάρχουν, ώστε ακόμα και για περιοχές εκτός σχεδίου να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τα όρια δόμησης.


Διευθέτηση ρεμάτων
Η διευθέτηση των ρεμάτων, δυστυχώς για την πόλη μας είναι διαδικασία δύσκολη, καθώς σε πολλά από αυτά υπάρχουν κατοικίες ή επιχειρήσεις χτισμένες ακόμα και μέσα στην κοίτη. Πρέπει όμως να προχωρήσει, αν επιθυμούμε την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης μας και την προστασία από επικίνδυνα φαινόμενα υψηλής βροχόπτωσης.


Ως παράταξη τονίζουμε, ότι επιθυμούμε κάθε ρέμα της πόλης μας να παραμείνει με ανοικτή διατομή. Αυτό συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης μας και στη βελτίωση της κίνησης του αέρα εξασφαλίζοντας χαμηλότερες θερμοκρασίες ειδικά κατά το καλοκαίρι. Μάλιστα τα υπάρχοντα ρέματα μπορούν σε δεύτερη φάση να συνδυαστούν με πράσινες διαδρομές ενδιαφέροντος, δηλαδή πεζόδρομους αριστερά και δεξιά και χώρους αθλητισμού ή αναψυχής.


Νέοι αγωγοί ομβρίων υδάτων & κατασκευή λίμνης ανάσχεσης – Συνδυασμός με αναψυχή - αθλητισμό


Ως παράταξη και μάλιστα σε εποχή οικονομικής κρίσης, στοχεύουμε στην οικονομία έργων και μάλιστα ιδιαίτερα δαπανηρών. Σε συνέχεια των παραπάνω διαδικασιών όμως, για το κεντρικό Μενίδι, απαιτούνται απαραίτητα, έργα κατασκευής αγωγών τα οποία οριστικά θα λύσουν το πρόβλημα.


Επισημαίνουμε, ότι ολόκληρη η περιοχή νότια της Αριστοτέλους είναι καλυμμένη από μπετόν με αποτέλεσμα η απορροή να είναι μόνο επιφανειακή και όσο πλησιάζουμε προς το κέντρο της πόλης η ταχύτητα και ό όγκος του νερού αυξάνονται.


Ύστερα από την εξέταση των δεδομένων του δικτύου αγωγών ομβρίων κατά σειρά προτεραιότητας προτείνονται:


1) Η κατασκευή αγωγού ομβρίων (1ο τείχος προστασίας κεντρικού Μενιδίου) κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους. Στο συγκεκριμένο αγωγό θα διοχετεύοτονται τα όμβρια κυρίως των περιοχών Λαθέας, Αγίου Πέτρου, αλλά και όσα νερά δεν απορροφήθηκαν από τον αγωγό της οδού Λαθέας και Πλήθωνος Γεμιστού, από τις βορειότερες περιοχές της πόλης. Ο αγωγός θα συνδεθεί με τα δύο ρέματα, της Εσχατιάς και της Καναπίτσας.


2) Η κατασκευή μικρότερου εγκάρσιου αγωγού νοτιότερα μεταξύ Δεκελείας Αριστοτέλους. Ο αγωγός θα απορροφήσει τα νερά των βορειότερων περιοχών του κεντρικού Μενιδίου, δηλαδή όσων βρίσκονται κάτω αό την οδό Αριστοτέλους έως την οδό Δημητρίου Δέδε


3) Η κατασκευή αγωγού στην οδό Δεκελείας (ή εναλλακτικά στην οδό Αγίου Κωσταντίνου ή εναλλακτικά εντός των γραμμών του ΟΣΕ), στον οποίο θα χύνονται τα όμβρια της νότια περιοχής


Σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων η ποσότητα που καταλήγει στον Κηφισό πρέπει να είναι ελεγχόμενη, σύμφωνα με τη δυναμικότητα απορροής που έχει ο συγκεκριμένος ποταμός. Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η κατασκευή δεξαμενής ή λίμνης ανάσχεσης. Ο ρόλος της λίμνης θα είναι να συγκρατεί τις μεγάλες ποσότητες νερού μετά από έντονη βροχόπτωση, οι οποίες στη συνέχεια θα διοχετεύονται με ελεγχόμενη ροή προς τον Κηφισό. Η λίμνη ανάσχεσης, μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή Λουτρό, των Αχαρνών. Η περιοχή αυτή σύμφωνα με το ΓΠΣ έχει χαρακτηριστεί ως Δημοτική Αγορά, αλλά η εξέλιξη σήμερα είναι τελείως διαφορετική. Στη θέση που αρχικά προτείνουμε για τη λίμνη ανάσχεσης, σήμερα έχει δημιουργηθεί οικισμός αθιγγάνων, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις από τα ανεκτά όρια ποιότητας ζωής. Επιπλέον ο συγκεκριμένος οικισμός αποτελεί εστία παραβατικότητας. Στα πλαίσια λοιπόν της επίλυσης του προβλήματος των πλημυρών, αλλά και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, προτείνουμε και θα διεκδικήσουμε η περιοχή του Λουτρού να αναπλαστεί και να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.


Επισημαίνουμε, ότι αντίστοιχο έργο με αυτό που προτείνουμε, έχει κατασκευαστεί στη Λίμνη των Ανω Λιοσίων. Δίπλα στο κολυμβητήριο, υπάρχει λίμνη ανάσχεσης, η οποία έλυσε οριστικά το πρόβλημα των πλημυρών της περιοχής.



Το προτεινόμενο έργο θα αφορά:


1) Τροποποίηση του ΓΠΣ στη συγκεκριμένη θέση

2) Απομάκρυνση του υφιστάμενου οικισμού αθιγγάνων και κοινωνική ένταξη των κατοίκων του σε άλλη περιοχή μέσα σε πλαίσιο βελτιωμένων συνθηκών ποιότητας ζωής.

3) Δημιουργία λίμνης ανάσχεσης, η οποία βάσει κατάλληλου master plan, θα είναι δυνατό να συνδυαστεί με χρήσεις αναψυχής και αθλητισμού.


Τι επιτυγχάνουμε με το προτεινόμενο σχέδιο


Με τα προτεινόμενα έργα επιτυγχάνονται 3 στόχοι:


1) Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η πόλη. Θεωρούμε ότι μετά την ολοκλήρωση των προτεινόμενων έργων και δράσεων δεν θα υπάρχει στο μέλλον κίνδυνος ακόμα και από ακραία καιρικά φαινόμενα


2) Επεμβαίνουμε δραστικά στην περιοχή Λουτρό, συντελώντας στην απομάκρυνση ενός αυθαίρετου οικισμού, στον οποίον μάλιστα καθημερινά καταγράφονται απλά ή εξαιρετικά σημαντικά, φαινόμενα παραβατικότητας. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι απαραίτητο να ενταχθούν σε προγράμματα με κοινωνικό χαρακτήρα ώστε η ποιότητα ζωής και η κοινωνική ένταξη να είναι περισσότερο αποτελεσματική


3) Δημιουργούμε στην ίδια περιοχή αλλά και κατά μήκος των διευθετημένων ρεμάτων πόλους και άξονες περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Ειδικά η κατασκευή της λίμνης ανάσχεσης μπορεί να συνδυαστεί με δραστηριότητες αναψυχής, βάσει ολοκληρωμένων μελετών, για τα πιθανά σενάρια ανάπτυξης. Η περίπτωση των Άνω Λιοσίων, στην περιοχή του κολυμβητηρίου είναι στους περισσότερους γνωστή, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας ψυχαγωγούνται ή αθλούνται εκεί.


Χρηματοδότηση
Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε δημοτικό, η πρόταση μεγάλων έργων φαντάζει μη υλοποιήσιμη. Άμεσα, θα χρηματοδοτήσουμε μελέτες σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο και εξειδικευμένους επιστήμονες, ώστε να εξασφαλιστεί η ωριμότητα των έργων και συνολικά τα έργα να ενταχθούν σε αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε.. Σε αυτή την προοπτική θα χρησιμοποιήσουμε το θεσμό των ΣΔΙΤ, προκειμένου να συντελεστεί γρηγορότερα η χρηματοδότηση, από δημόσια, ευρωπαϊκά και ιδιωτικά κεφάλαια.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Για την πόλη μας: Μεγαλώνει το ψηφοδελτιο του Σωτηρη Ντουρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που προσχωρούν στην δημοτική παράταξη "Για την πόλη μας", θέλοντας να προσφέρουν στο κοινό όραμα της παράταξης που είναι ένα καλύτερο μέλλον, μια πόλη για να την ζεις!

Τα ονόματα των εκλεκτών συντοπιτών μας είναι:

• ΓΕΩΡΓΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- Φοιτητής μηχανολογίας &Ελεύθερος επαγγελματίας
• ΚΑΛΠΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ –Ελεύθερος επαγγελματίας
• ΜΙΣΑΙΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ- Ιδιωτικός υπάλληλος
• ΡΟΥΣΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – Υπάλληλος Εθνικής Τράπεζας
• ΣΑΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- Πολιτικός μηχανικός

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η παράταξη "Για την πόλη μας" στην Αρωγη (Δελτίο τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα, 15/09 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της νέας περιόδου δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες Κ.Δ.ΑΠ-ΜΕΑ ΄΄ ΑΡΩΓΗ΄΄



Στον αγιασμό παραβρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σωτήρης Ντούρος, με υποψηφίους της παράταξης, ενώ συνοδευόταν από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μίμη Κατσανδρή, ο οποίος ήταν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της λειτουργίας της Αρωγής στο ξεκίνημά της.



Όλα τα μέλη της παράταξης μας δήλωσαν εξαιρετικά συγκινημένα από το έργο που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι της Αρωγής αλλά και από τους ασθενείς συνανθρώπους μας, οι οποίοι αν και με σημαντικά προβλήματα, μπορούν να περνούν αρκετές ώρες ευχάριστα και δημιουργικά στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.



Η συνεισφορά των υπαλλήλων, γίνεται ακόμα πιο σημαντική και ανθρώπινη, όταν σχεδόν για 11 μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Αν η πολιτεία παραμένει ανάλγητη, ο Δήμος Αχαρνών δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι συνυπεύθυνος.


Ο κ. Ντούρος, δήλωσε αποφασισμένος να αναλάβει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η εμπειρία από τη συνύπαρξη έστω και για λίγο, με όλους αυτούς τους ανθρώπους, στην Αρωγή, είναι τόσο σημαντική και δυνατή που ξεφεύγει πέρα από τα όρια διαχειριστικών δυνατοτήτων του Δήμου ή προεκλογικών στρατηγικών.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αχαρνης του Αριστοφανη: Απαραδεκτη σταση του Προεδρου της ΚΕΠΕΔΑ κ. Αφουξενιδη

Πληθος κοσμου παρευρεθηκε χθες στο δημοτικο θεατρο Μικης Θεοδωρακης ωπου παιζοντουσαν οι Αχαρνεις του Αριστοφανη.
Δυστυχως ομως πολλοι δεν καταφεραν να δουν την παρασταση διοτι δεν τους το επετρεψε ο Προεδρος της δημοτικης επιχειρησης Θεοφιλος Αφουξενιδης και ενω οι ιδιοι ειχαν εισητηρια. Μαλιστα ο ιδιος εβαζε αρκετα ατομα επιλεκτικα στο χωρο της παραστασης!!!
Το ασχημο ειναι τι πολλοι ειχαν πληρωσει εισητηρια και δεν καταφεραν να μπουν! Φαινεται πως οι προσκλησεις που ειχε δωσει η δημοτικη αρχη ηταν αρκετες τοσες ωστε να αφησουν εξω αρκετο κοσμο.
Αυτοι που δεν μπηκαν να ζητησουν τα λεφτα τους πισω!!

Αναγνωστης

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Σημαντικη πρωτοβουλια της παραταξης "Για την πολη μας" του Σωτηρη Ντουρου

Μένουμε στην γειτονιά και υποστηρίζουμε τους βιβλιοπώλες της πόλης μας!
Η δημοτική παράταξη "Για την πόλη μας" θέλοντας να τονώσει την τοπική αγορά, προσφέρει εκπτωτικό κουπόνι 10% για τις αγορές σας από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία.
Η παράταξη μας ξεκινάει δράσεις "Για την πόλη μας" από τώρα. Μένουμε στην γειτονία και υποστηρίζουμε τους ντόπιους βιβλιοπώλες!
Μερικές διευκρινήσεις για το κουπόνι:

•Το κουπόνι εκπτώσεων είναι πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Για την πόλη μας» σε συνεργασία με τα τοπικά βιβλιοπωλεία.

•Η δημοτική παράταξη «Για την πόλη μας» δεν λαμβάνει με κανένα τρόπο μέρος στην οικονομική συνδιαλλαγή ανάμεσα στους δημότες και στα βιβλιοπωλεία.

•Η δημοτική παράταξη «Για την πόλη μας» απευθύνθηκε σε όλα τα βιβλιοπωλεία του Δήμου ανεξαιρέτως.

•Το κουπόνι, η συμμετοχή του σε αυτό καθώς και η χρήση του δεν εμπεριέχουν καμιά κομματική ή παραταξιακή χροιά. Αποκλειστικός σκοπός του κουπονιού είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς αφού οι δημότες ψωνίζουν από τον τόπο τους αλλά και η υποστήριξη του οικογενειακού προϋπολογισμού αφού οι δημότες επωφελούνται από έκπτωση που ξεκινάει από 10% αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερη.

Τα εκπτωτικά κουπόνια θα διατεθούν στα σχολεία και στις γειτονίες από τους υποψήφιους δημοτικούς μας συμβούλους. Βέβαια εάν επιθυμείτε να προμηθευτείτε το κουπόνι άμεσα, μπορείτε να περάσετε από τα γραφεία μας Φιλαδελφείας 2 και Αθηνών.
Καλή σχολική χρονιά!

Δελτιο τυπου της "Νεας Δυναμης" για την νεα σχολικη χρονια

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά με Υγεία και Πρόοδο.
Αρχίζει μια ακόμη σχολική χρονιά σαν τόσες άλλες με την ευλογία της Εκκλησίας μας, τις ελπίδες και τις ανησυχίες μαθητών και γονιών για ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο προκοπή και πρόοδο.
Ξέρουμε όλοι, πως οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής είναι μεγάλες και απαιτούν συνεχή μόχθο και εργασία σκληρή κι αδιάκοπη. Οι νέες προκλήσεις που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε είναι αρκετές.

Η παιδεία ήταν και είναι μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, που βοηθάει να αναπτυχθούν και να διευρυνθούν οι γνώσεις, οι δυνατότητες και οι δεξιότητες του ανθρώπου, μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Στον χειμώνα που προβάλλει μπροστά μας, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας, να αγγίξουμε τα οράματά μας, να ελπίσουμε πως φέτος είναι η χρονιά μας!

Όσο μπορώ με τη φυσική μου παρουσία, αλλά και ως Παράταξη, θα είμαστε σε συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ανατολικής Αττικής και θα βοηθάμε όσο μπορούμε στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Εύχομαι στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς μια ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου της Παράταξης

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Σωτηρία Κεχρή: ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ = ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ;;

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ = ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ;;

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν πλούσιο σε ειδήσεις από το τοπικό αστυνομικό δελτίο. Η επίθεση και ληστεία στο συνυποψήφιο Παύλο Γεροντίδη συνέβη μία μέρα μετά την ολική κλοπή αυτοκινήτου μας έξω από την οικία μας στη Λαθέα. Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της κρίσης είναι η έξαρση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Σε μία πρώτη ανάγνωση, αυτό μπορεί να φαίνεται αναμενόμενο. Η κρίση μειώνει το εισόδημα και γεννά ανεργία, η ανεργία ανέργους και ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η φτώχεια και η πείνα οδηγούν στην ανάγκη εξοικονόμησης τροφής και αγαθών με όποιο μέσο ή τρόπο. Ωστόσο, αν αναλύσουμε στατιστικά την αιτιολογία των κλοπών- ληστειών, θα διαπιστώσουμε ότι ένα μικρό ποσοστό έχει σαν στόχο την εξασφάλιση των - προς το ζην - αγαθών. Αντίθετα, επιρρεπή σε (πταισματική )παραβατική συμπεριφορά είναι άτομα από όλα τα κοινωνικο – οικονομικά στρώματα, από την ηλικία ακόμα της εφηβείας. Οι περισσότεροι έχουμε στρέψει το βλέμμα στην οικονομική κρίση, υποτιμώντας τις δραματικές επιπτώσεις από την κρίση αξιών.
Τι μερίδιο ευθύνης έχει μία οικογένεια και τι μπορεί να κάνει για να αποτρέψει το ‘παραστράτημα’ του/της εφήβου ; Για άλλη μία φορά, ο ρόλος της οικογένειας είναι καθοριστικός. Η εστίαση εδώ δίνεται στο πόσο ουσιαστική είναι η συναισθηματική σχέση με το γονέα, αλλά και πόσο ξεκάθαρα και δίκαια είναι τα όρια ( οι κανόνες) που εκείνος θέτει. Οι γονείς /κηδεμόνες είναι σημαντικό να έχουν κοινή στάση απέναντι στο παιδί, τουλάχιστον κατά την παρουσία του. Να αποφεύγουν να είναι αυστηροί - τιμωρητικοί, αλλά και να μην καταλήγουν παραχωρητικοί – ελαστικοί. Οι κανόνες πρέπει να είναι δίκαιοι, κατάλληλοι για την ηλικία του παιδιού και να εφαρμόζοντα με σταθερότητα και αμεσότητα. Οι γονείς είναι το παράδειγμα για τα παιδιά, όχι με βάση τα λόγια, αλλά με την πράξη τους και τη στάση τους απέναντι στη ζωή. Η αδιαφορία, το κυνήγι της ύλης και η καταξίωση μέσα από αυτή, η ασάφεια ανάμεσα στο ηθικό και το μη προκαλούν σύγχυση στα παιδιά. Πώς μπορεί ο δήμος να γίνει αρωγός στο πλευρό της οικογένειας; Η οικογένεια είναι ένας πολύπλοκος οργανισμός που λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες. Συχνά, η παραβατικότητα των νέων είναι αποτέλεσμα πειραματισμού, μίμησης ή δυσλειτουργικών σχέσεων μέσα στην οικογένεια. Ο δήμος μπορεί να οργανώσει σχολές γονέων και ημερίδες σχετικά με το θέμα αυτό. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθούν λέσχες φιλίας για εφήβους στις οποίες θα παρουσιάζεται οπτικοακουστικό υλικό και θα γίνονται ομάδες ευαισθητοποίησης, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των νέων και την πρόληψη της παραβατικής συμπεριφοράς.

Με εκτίμηση
Κεχρή Σωτηρία
Ψυχολόγος
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος δήμου
Αχαρνών με τη Κίνηση «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες»
Και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Κασσαβό Γιάννη
Πάρνηθος και Μητρομάρα 2 , Αχαρναί
τηλ. 2102407201 fax. 2102407919
http://acharnai.ning.com/profile/sotiriakechri

Συνάντηση Κασσαβού με ειδικευμένο καθηγητή Πανεπιστημίου για τα αντιπλημμυρικά έργα





Συνάντηση με τον, ειδικό στα αντιπλημμυρικά έργα, καθηγητή Πανεπιστημίου Γιώργο Καραντούνια, ενόψει της σύνταξης του προγράμματος της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», είχε την περασμένη Tρίτη, 31 Αυγούστου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αχαρνών, με την αποχέτευση των υδάτων της βροχής. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Κασσαβός, το ήδη έντονο πρόβλημα επιδεινώθηκε μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Πρόσθεσε ακόμα ότι, παρά τις δεσμεύσεις της, η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, έχοντας αρκεστεί στη διαφήμιση του RAINDROP, ενός πιλοτικού έργου μικρής εμβέλειας, που δεν μπορεί να δώσει λύση.
«Το πρόβλημα είναι τεράστιο, γιατί με κάθε νεροποντή κινδυνεύει η ζωή και η περιουσία των συμπολιτών μας, τόσο στο κεντρικό Μενίδι, όσο και στις Κάτω Αχαρνές και στον Κόκκινο Μύλο. Τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να αποτελέσουν την προτεραιότητα του Δήμου Αχαρνών κι ελπίζουμε αυτό να γίνει κατανοητό από όλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, ο πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Μπάμπης Ζάχαρης.

ΛΕΖΑΝΤΑ
Ο Γιάννης Κασσαβός με τον καθηγητή Γιώργο Καραντούνια και τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Μπάμπη Ζάχαρη

Μετά τιμής

ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ